Hrvat ponovno meta: Za remi Barcelone na Nou Campu protiv Reala najveći ”krivac” Ivan Rakitić!?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, odigrao je cijeli derbi za Barcelonu protiv Reala, koji je završio na Camp Nou podjelom bodova, 0:0. Naravno, navijači Barcelone nisu zadovoljni kako remijem tako posebno igrom koja je bila ispod očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je ponovno povratio povjerenje trenera katalonskog kluba nakon što je u nemilost pao Arthur Melo. I to je dobra vijest za izbornika hrvatske reprezentacije, Zlatka Dalića.

Rakitić je, podsjetimo, u kontinuitetu odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica, što mu je i osiguralo povratak u prvih 11, no, protiv Reala bio je, kako piše dio španjolskih medija, među najlošijim igračima. I odmah se Hrvat suočio sa žestokim kritikama. Naime, Barcelona i Real odigrali su 0:0, a Real je na Nou Campu bio bolji, sredina terena kraljevskog kluba, koju su činili Kroos, Casemiro i Fede Valverde, kasnije Luka Modrić, bili su daleko dominantniji sredini Barcelone, koji su činili De Jong, Rakitić i Robert…, i, naravno, odmah je najveći krivac Rakitić, barem tako misli Julien Laurens, koji o nogometu govori na ESPN-u, BT Sportu i Radio Monte Carlu.

“Nije mi jasno kako itko može misliti da će Rakitić dobro odigrati ulogu ključnog veznog igrača, poveznice između obrane i sredine terena, kada ne može dodati loptu dalje od pet metara? Ako je Barcelona pod izgubljenim Ernestom Valverdeom do tada i imala neki plan, on je nestao jer Rakitić jednostavno nije sposoban diktirati igru Barcelone, posebno protiv tako agresivnih suparnika kao što je Fede Valverde. Barcelona je s njim osuđena na propast”, kazao je Laurens, koji očito nije gledao Svjetsko prvenstvo prošle godine kada je Rakitić kao rukom dijelio lopte svojim suigračima u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.