Hrvat, sportaš, gospodin: Luka Modrić i odgovorom o ponašanju Cristiana Ronalda pokazao koliko je zapravo velik…

Foto: Uefa.com

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, u Monte Carlu je posve zasluženo proglašen najboljim igračem Europe za 2018. godinu. Odskočna daska mu je ovaj trofej i za ono što slijedi pri kraju godine kada se bira prvi nogometaš svijeta – trofej Zlatna lopta. Luka je tako prekinuo dominaciju ponajboljih igrača svijeta svih vremena, Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Usput rečeno Ronaldo, iako su ga svi očekivali, nije se ni udostojio doći u Monte Carlo, na svečanu ceremoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko Ronalda i iz Ronaldovog tabora već su krenula lobiranja za Zlatnu loptu, uključio se tako ”prvi ešalon”, neki bi rekli tek izvidnica, naime, odluku UEFA-e, a onda i indirektno i Luku, popljuvali su Cristianov menadžer Jorge Mendes, kao i sestra slavnog portugalskog reprezentativca, Katia, inače reality zvijezdica…

Ronaldo šutnjom odobrava nesportsko ponašanje ljudi iz svog najbližeg okruženja te otrovne strelice koje lete prema hrvatskom nogometašu i donedavno suigraču iz Reala.  Dovoljno je reći kako Ronaldo još uvijek nije ni čestitao Luki Modriću, teško se očito miri s prekidom dominacije, ali i mogućnosti da bi na kraju godine mogao izgubiti Zlatnu loptu.  I kad trenutno nije najbolji, Ronaldo mora biti najbolji – makar i silom.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, s druge strane sve to podnosi gospodski, i uopće ne želi ulaziti u rasprave koje su se povele u nekim medijima, a koji ismijavaju ponašanje uvrijeđene portugalske zvijezde, tek korektno, neizravno, poručuje Ronaldo da bi ga želio vidjeti, makar i na drugom mjestu, kad već nije došao na svečanu ceremoniju u Monte Carlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je Luka i na pitanje koliko mu znači osvajanje prestižne nagrade Uefe?

“To mi puno znači. Biti bolji od Cristiana, Salaha i Messija čini me jako sretnim. A ne mogu reći da me iznenadilo što Ronaldo nije došao… Žao mi je što ga nije bilo, no siguran sam da ima razlog zašto nije mogao biti prisutan. Volio bih ga vidjeti, makar negdje drugdje”, poruka je prvog nogometaša Europe u ovoj godini i velikog, velikog sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.