Hrvati dežurni krivci: Zašto su se talijanski mediji, ali i navijači, obrušili na Perišića i Brozovića?

Foto: Twitter

Nakon šokantnog poraza Intera u predzadnjem kolu talijanske Serie A posve je jasno kako ovaj milanski klub ni sedmu godinu uzastopno neće vidjeti Ligu prvaka. A bili su tako blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debakl protiv Sassuola (2:1), nitko nije očekivao, a navijači su, nažalost, svoj bijes iskalili na hrvatskim reprezentativcima, Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću. Jednakom žestinom na njih su se okomili neki talijanski mediji. Nakon takvih napada mnogi će se zapitati što se to događa i zašto je tako kratak korak od junaka do tragičara? Igraju li za Inter samo Hrvati, kad su oni očito dežurni krivci? Sve donedavno Perišić, ali i Brozović, bili su nositelji igre bivšeg prvaka Europe, ali nisu bili jedini i nisu jedini ”krivci”.

Iako je Perišić u porazu Intera namjestio gol za suigrača to nije smekšalo talijanske medije te navijače. Naime, Gazzetta dello Sport piše kako je Perišić odigrao jednu od najgorih utakmica ove sezone. Tvrde da je Hrvat stalno griješio kao da je ujutro ustao na krivu nogu. Gdje je tu logika, ako je Perišić bio tako loš kakvi su onda bili drugi, koji nisu čak ni asistirali, zapravo ni uputili udarac prema protivničkim vratima?

Talijanski Sky Sport piše kako je Ivan Perišić tijekom izlaska terena bio na do sada neviđenom udaru bijesa navijača Intera, razočaranih činjenicom da ni ove godine neće Inter gledati u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi svijeta. Talijanski mediji tvrde da su se navijači upustili u verbalni obračun s Ivanom, koji im je uzvratio, a suigrači su ga odvukli u svlačionicu te smirili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto slično se dogodilo Brozoviću, kome navijači i mediji nisu oprostili činjenicu da je bio sukrivac za prvi pogodak Sassuola, iako, općenito govoreći nije igrao tako loše, no, greške se očito dugo pamte. Navijači su mu zamjerili pretjeranu aktivnost na Instagramu, smatraju kako je premalo aktivan na travnjaku. Brozović se, podsjetimo, uoči 100. utakmice u Serie A hvalio hashtagom #želimoliguprvaka.

Međutim, od toga ništa, doživjeli su težak udarac baš kad je sve bilo spremno za slavlje. Brozovića su neki navijači napali putem društvenih mreža:

“Na društvenim mrežama si jak, ali na terenu te nema”, “Upropastio si još jednu sezonu”, “Pričaj na terenu, ne na društvenim mrežama”, obrušili su se na Marcela Brozovića navijači Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajmo se da će Ivan i Marcelo progovoriti na pravi način, na pravom mjestu, u pravo vrijeme – na Svjetskom prvenstvu, u Rusiji, koje započinje za mjesec dana. Zlatko Dalić već zna širi popis, koji će balansirati u završnici priprema. Brozović i Perišić su na njemu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.