Hrvati idu po četvrtfinale! Karlović na Murrayja, Čilić na Kudlu

Nakon više od pet godina “pauze” Hrvatska ima dvojicu tenisača među 16 najboljih na jednom Grand Slam turniru. Ponovno su to, kao i 2010. godine na Australian Openu, “Div sa šalate” Ivo Karlović i osvajač US Opena, Marin Čilić. Njih dvojica danas će pokušati izboriti četvrtfinale Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović 2012. godine teško podnio poraz u drugom kolu od Andyja Murrayja, suparnika protiv kojeg će igrati i danas na centralnom terenu od 15.30 sati. Prije tri godine linijski sudac dosudio je našem tenisaču rekordnih jedanaest prijestupa pri servisu, što je izbacilo iz takta našeg tenisača.

Jedina razlika između mene i Murrayja bila je u prijestupima kod servisa! Ne znam što da kažem osim da je ovo danas bilo nečuveno. U cijelom životu, još od kako sam bio osmogodišnji dječak, nikada nisam načinio ovoliko prijestupa na servisu, suđeno ih je 11. Što je još zanimljivije, nikada ih suci nisu vidjeli kod 30/0 ili 40/0 nego uglavnom kod 30/30 ili u tie-breaku. Pa što je ovo? Davis Cup ili Wimbledon?” – izjavio je tada Ivo Karlović, ljutit zbog nepoštenog suđenja u sportu koji si to ne bi smio dozvoliti.

Britanski mediji su i ove godine počeli vršiti pritisak na Karlovića te su ga optužili da je varalica zbog jednog spornog poena u prethodnom meču protiv Joa-Wilfrieda Tsonge. Ne morate pogađati, linijski suci su mu već “svirali” nekoliko prijestupa, vjerojatno kao zagrijavanje za današnji meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad nisam pobijedio Murrayja, ovo je dobra prilika da to i to sad ostvarim“, rekao je Karlović uoči današnjeg meča, koji je izgubio svih pet dosadašnjih okršaja s najboljim britanskim tenisačem.

Ivo servira brutalno ovdje, u svim mečevima je imao više od 40 asova. U Halleu je odservirao svjetski rekord protiv Tomaša Berdycha. Bit će jako težak meč, najbitnije je da mu vraćam servise. On može pogađati razne kutove iz servisa, a jako dobro igra na mreži, pa nije stvar samo u vraćanju servisa, već njegove servise treba vratiti jako, jako dobro kako ne bi mogao odmah završiti poen”, najavio je okršaj s najvišim tenisačem svijeta Murray, koji je Wimbledon osvojio prije dvije godine, prenosi Index.hr.

Čilić za četvrtfinale igra protiv 105. tenisača na ATP ljestvici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić trebao bi imati dosta lakši zadatak od Karlovića jer će za prolazak u četvrtfinale igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle, najlošije rangiranog tenisača koji se plasirao u osminu finala. Kudla je trenutno 105. tenisač svijeta i ovogodišnji rezultat u Wimbledonu je najbolji u karijeri.

Protiv Denisa Kudle igram prvi puta, ali nekoliko puta sam trenirao sa njim i može biti vrlo opasan. Moram biti koncentriran na svoju igru, dobro servirati, a mislim da me je u dosadašnja tri meča servis jako dobro služio” – izjavio je Čilić, čiji se izlazak na teren također očekuje oko 15.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.