Hrvatski jedriličari drže solidne pozicije na SP u Kanadi

Hrvatski jedriličari, Tonči Stipanović na desetom, a Daniel Mihelić na 12. mjestu, drže sasvim solidne pozicije nakon četvrtog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase Laser u kanadskom Kingstonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na programu su bila tri plova. Stipanović je u prvom plovu pobijedio, u drugom je zabilježio jedno slabije 24. mjesto, a u zadnjem plovu dana bio je šesti. Sve zajedno bilo mu je dovoljno da napravi veliki korak naprijed do desetog mjesta ukupnog poretka.

“Iza nas je još jedan težak dan. Odlično je počeo s pobjedom u prvom plovu, u drugom sam se vodio istom taktikom, ali je nakon starta vjetar okrenuo u desno, a ja sam bio prvi na lijevoj strani i nisam se uspio puno popraviti. U trećem plovu je opet bio kaos, ali malo po malo sam uspio dogurati do šestog mjesta i ukupno desete pozicije. Sada kreću finala i nastavi li vjetar biti isti kao i prvih dana bit ce jako teško, ali idemo u borbu,” kazao je Stipanović.

Daniel Mihelić je samo dvije stepenice niže, na 12. mjestu, jedri stabilno, bez nekih većih oscilacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipanović i Mihelić plasirali su se u finalnu zlatnu skupinu, dok će Filip Jurišić regatu nastaviti u srebrnoj. On se nalazi na 77. mjestu. U vodstvu je Nijemac Phillip Buhl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.