Hrvatica Ajla Tomljanović igra najbolji tenis karijere, ali, nažalost, ne za Hrvatsku

Foto: fah

Najveći teniski turnir na svijetu Wimbledon ulazi u samu završnicu, nažalost, Hrvatska u pojedinačnoj konkurenciji nema više svojih predstavnika. A mogla je imati. Naime, Hrvatica Ajla Tomljanović igra tenis karijere, ali, nažalost, za Australiju. Ajla je izborila plasman u četvrtfinale Wimbledona nakon što joj je meč osmine finala predala rumunjska tinejdžerska senzacija 18-godišnja Emma Raducanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu je očekuje veliki meč protiv kolegice iz FED Cup reprezentacije, Ashleigh Barty koja je postavljena za prvu favoritkinju na ovogodišnjem Wimbledonu. Ako bi izbacila Barty Tomljanović bi si otvorila priliku ua finale trećeg Grand Slam turnira sezone. Najbolji dosadašnji rezultat Ajle Tomljanović na velikim Grand Slam turnirima bila je osmina finala Roland Garrosa prije sedam godina, to je jedini puta da je Ajla na Grand Slam turniru ušla među 16 teniačica.

Tomljanović je u karijeri osvojila četiri ITF naslova, u travnju 2019. godine imala je najbolji plasman na WTA listi kada je bila 39. tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.