Hrvatica ipak u dobroj formi uoči Wimbledona: Petra Martić poražena u polufinalu Birminghama

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u polufinalu travnatog WTA turnira u engleskom Birminghamu od Nijemice Julie Goerges s 4-6, 3-6 za sat i 23 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić (WTA 25.) je igrala svoje prvo polufinale na travi uopće, ali nije uspjela doći do finala preko Goerges (WTA 19), koja je odigrala meč gotovo bez pogreške.

Petra je u ovom meču imala velikih problema sa servisom, nije imala nijedan as, ali je zato napravila četiri dvostruke pogreške. Martić je ponudila čak 10 “break-lopti” od kojih je Goerges iskoristila četiri.

U prvo setu nije bilo “break-lopte” do devetog gema, kada je Nijemica došla do prve u meču i odmah je iskoristila, pa je Martić izgubila prvi set. U drugom setu je Goerges oduzela Martić servis već u prvom gemu, Petra je uspjela nadoknaditi zaostatak već u narednom gemu, a kod vodstva 2-1 Dućanka propušta važnu loptu za obrat. U sljedećem gemu Martić spašava zaostatak od 0-40, da bi Nijemica iskoristila petu “break-loptu”, povela s 3-2 i tu prednost znalački sačuvala dokraja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Nijemice, koja je daleke 2008. godine slavila u Portorožu.

Goerges će u finalu igrati s pobjednicom Roland Garrosa Australkom Ashleigh Barty koja je s 6-4, 6-4 bila bolja od Čehinje Barbore Strycove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.