Hrvatska će na Poljudu, ali i u Cardiffu, imati veliku podršku navijača: Vatreni protiv Mađarske i Walesa osiguravaju Europsko prvenstvo?

Foto: fah

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dva su teška, a možda i odlučujuća, izazova. Naime, Vatreni 10. listopada na Poljudu igraju protiv Mađarske, koja je Modrića i suigrače iznenadila na startu kvalifikacija u Budimpešti kada su Mađari pobijedili s 2:1, iako je Hrvatska povela. Očekuje se pun Poljud, više od 30. 000 gledatelja, Splićani i Dalmacija poželjeli su se Vatrenih bez na nekoliko pokušaja da se prolongira povratak hrvatske nogometne reprezentacije u Split poslije višegodišnjeg izbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri dana nakon spektakla na Poljudu Hrvatska ide u Cardiff, gdje će se suprotstaviti Garethu Baleu i reprezentaciji Walesa. Vatreni su prvu utakmicu protiv Walesa, uz dosta muke, dobili u Osijeku sa 2:1. Ne treba ni naglašavati, Vatreni su veliki favoriti u obje utakmice, kako u Splitu, tako i u Cardiffu, a oporavio se od ozljede i kapetan Luka Modrić.

Hrvatska će na Poljudu, kako smo spomenuli, imati veliku podršku, no, ona neće izostati ni u Cardiffu, očekuje se da će 1.600 Hrvata bodriti svoju reprezentaciju na gostovanju protiv Walesa. Podsjetimo, Hrvatska protiv Walesa igra u nedjelju 13. listopada.

S obzirom na kiks u Bakuu protiv Azerbajdžana i tek jedan osvojeni bod Vatrenima ne preostaje ništa drugo nego vaditi se iz ove dvije utakmice. Naravno, navijači svojim Vatrenima nisu okrenuli leđa, u samo nekoliko dana planulo je svih 1600 ulaznica za gostovanje svjetskih doprvaka, koji su svijet oduševili u Trnavi kada su doslovce deklasirali Slovačku, zabili četiri gola, a mogli barem još toliko. Doista šteta za kiks u Bakuu i činjenicu da su izabranici Zlatka Dalića u prvom poluvremenu propustili priliku natrpati mrežu Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Vatreni budu pravi u dvije utakmice, protiv Mađarske i Walesa, trebali bi osigurati plasman na Europsko prvenstvo. Naime, Hrvatska ima deset bodova, na drugom je mjestu već spomenuta Slovačka sa devet, treća Mađarska s istim brojem bodova. Wales ima šest, no, i on još uvije može ugroziti prve dvije pozicije koje vode na Euro. Za plasman na Europsko prvenstvo prema nekim kalkulacijama 15 bodova trebalo bi biti sasvim dovoljno. Mada vjerojatno ni 14 ne bi bilo malo. No, uz Mađarsku i Wales Hrvatska će još igrati i protiv Slovačke u Hrvatskoj. I opet će Vatreni biti favoriti. Drugim riječima, sami odlučujemo o svojoj sudbini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.