Zašto Dinamo protiv Manchester Cityja igra jednu od najtežih ujedno i najlakših utakmica u svojoj novijoj povijesti?

Foto: fah

Nogometaši Dinama u utorak igraju po mnogi jednu od najtežih utakmica u svojoj novijoj povijesti, no, s druge strane ujedno i najlakših. Najtežu iz razloga jer im je protivnik jedna od najboljih i najskupljih momčadi Europe, koja je prošle sezone u Engleskoj osvojila sve što se osvojiti dalo, koja je sjajno posložena, a vrhunskim igračima odlično dirigira jedan od najboljih trenera na svijetu u ovom trenutku – Pep Guardiola, dakako, govorimo o Manchester Cityju. Iz istog razloga koje smo spomenuli kao argumente da se radi o najtežoj Dinamovoj utakmici u novijoj povijesti radi se i o najlakšoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Dinamo doista na Etihadu nema što izgubiti, City je apsolutni favorit, koliko to uopće može biti. Bez obzira na to, a nakon sjajnog starta u Ligi prvaka i pobjede protiv Atalante, Modri odlaze u Englesku bez namjere da unaprijed izvjese bijelu zastavu. Kako kaže talentirani vratar Dinama, Dominik Livaković, Modri se ”idu potući” sa Cityjem pa što bude. Livaković će doista imati puno posla protiv Manchester Cityja koji je u 1. kolu Lige prvaka u gostima pobijedio Šahtar lakoćom, sa 3:0. Sjajan napad engleske momčadi zabija jako puno golova.

”Igramo protiv najskuplje momčadi na svijetu, ali idemo se ‘potući’ s njima”, kazao je Livaković nakon rutinske pobjede Dinama u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, kojoj nije pomogao ni Sammir. Dinamo je slavio sa 4:0.

Livaković smatra da City ima vrhunski napad. I doista, teško se s time ne složiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sterling, Agüero, Jesus, doista imaju sjajan napad. Protiv Sterlinga sam već igrao, na Rujevici, protiv Engleske u Ligi nacija.  Neću imati neku posebnu pripremu za ovu utakmicu. Pogledat ću ih, vidjeti koje su im dobre strane, baš kao što uvijek radim”, rekao je mladi golman Dinama, koji je briljirao u prvom kolu Lige prvaka kada je Dinamo na Maksimiru deklasirao trećeplasiranu momčad Serie A, Atalantu, pobjedom od čak 4:0. Hrvatskom reprezentativnom vrataru čak se i UEFA naklonila kada je na Instagramu objavila snimku obrane i zapitala se je li ovo obrana sezone.

”Drago mi je što je Uefa objavila tu moju obranu”, ponosan je Dominik Livaković, prenosi portal 24 sata. Podsjetimo, na Dominika je prije nekoliko mjeseci pozornost skrenuo i legendarni Iker Casillas, jedan od najboljih vratara Reala svih vremena. Naime, Casillas je na Twitteru objavio da pozorno prati čuvara plave mreže. Ako ovako nastavi u skoroj budućnosti Livaković bio mogao biti ozbiljan kandidat za Realovu jedinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.