Hrvatska dobila prvu skakačicu u vodu ikad na OI – Marcelu Marić

Foto: HSSV

Broj hrvatskih sportaša koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) povećao se na 72 nakon što je potvrđeno kako su se kvalificirali skakačica u vodu Marcela Marić i plivač Mario Todorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić se kvalificirala za nastup u Riju u disciplini daska 3 metra i to na temelju rezultata postignutog na Svjetskom kupu u veljači u Riju. Hrvatska će tako prvi put na olimpijskim igrama imati predstavnika u skokovima u vodu.

“Nemam što reći osim da smo presretni!”, rekao je Velimir Friganović, predsjednik KSV Zadar i dodao: “Prije 15 godina imali smo projekt da Jurica Kurjak i Šime Perić postanu olimpijci. Nije prošlo, stjecajem okolnosti. Potom smo se nadali da će Šime Perić na OI u London, opet nismo uspjeli iz niza objektivnih razloga. No, klub nije posustao, Marcela Marić izbila je u prvi plan i zato sad plačem i neka plačem, Zadar je dao prvu svoju i prvu hrvatsku olimpijku u skokovima u vodu”.

Marko Sutlović, njezin trener od prvoga dana, od 2004. kad je prvi put došla na bazen, kaže: “Nestrpljivo smo čekali izračune, cijeli mogući i komplicirani postupak određivanja tko može na OI. Marcela je cijelo vrijeme radila u Miamiju, nije posustajala ovih mjeseci, duboko je vjerovala da će joj vrata prema Riju biti otvorena. Tako je i bilo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na velikim natjecanjima napravila sam sve što sam mogla da bih ostvarila što bolje rezultate i u Svjetskom kupu došla sam do granice, milimetar do OI. Vjerovala sam da će se sve posložiti tako da ću otići na Igre”, kaže Marcela, piše jutarnji.hr.

“Punih 11 godina sustavno treniram i nastupam. U Zadru skokovi u vodu imaju dugu tradiciju, puno odličnih skakača i skakačica, ali dok nije otvoren bazen na Višnjiku, radilo se samo na Kolovarama ljeti, na suho zimi, uz poneko natjecanje u unutrašnjosti. Zarobili su me skokovi u vodu, nisam htjela odustati nikad”, poručuje ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.