Hrvatska ispisala nogometnu povijest u Rusiji: Prvi puta na Svjetskom prvenstvu do tri pobjede u skupini

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Island u trećoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva. Vatreni su golovima Milana Badelja i Ivana Perišića svladali Island 2:1 i tako s devet bodova i tri pobjede završili natjecanje po skupinama.  Naime, gol razlika je nakon tri pobjede i tri kola 7:1 u korist Vatrenih. Nikad tako uvjerljivo.  Dakle, prva je to pobjeda Vatrenih u trećoj utakmici po skupinama SP-a te su tako Dalić i njegovi izabranici srušili još jednu neugodnu tradiciju za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, nikad takav start Hrvatska nije imala na jednom Svjetskom prvenstvu, pa čak ni 1998. kada su Vatreni prošli grupu sa dvije pobjede i porazom od Argentine, ali su na kraju došli do 3. mjesta.  Kad smo kod nastavka turnira Vatreni će u osmini finala igrati ove nedjelje, 1. srpnja, protiv Danske od 20 sati.

Podsjetimo, izbornik Zlatko Dalić je od prve minute na teren poslao devet novih igrača,  u odnosu na utakmicu s Argentinom u prvoj su postavi zaigrali tek Luka Modrić i Ivan Perišić. Kako je bilo i planirano Dalić je mijenjao u drugom dijelu te su tada ušli Bradarić, Lovren i Rakitić, ovaj potonji neplanirano, budući da više nije mogao Mateo Kovačić, koji je odigrao sjajnu utakmicu te je uz Badelja, Perišića, a pogotovo Lovre Kalinića, bio ključni čovjek nove pobjede Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.