Hrvatska judašica Matić brončana u Jekaterinburgu

Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić nastavila je niz medalja na najjačim svjetskim turnirima, Na “grand slamu” u Jekaterinburgu osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 70 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je propustila “grand prix” u Maroku, gdje je medalju osvojila Ivana Šutalo, Matić je nastavila medaljaški niz u Jekaterinburgu. Ona je bila druga nositeljica, ali ju je u prvom nastupu iznenadila domaća predstavnica Kirejeva. Brzi prvi wazari uveo ju je u bespotrebnu nervozu, a zatim i drugo bacanje Ruskinje za odlazak hrvatske predstavnice u repasaž. Tamo je Ruskinju Malcevu natjerala na tri kazne, a zatim se u borbi za broncu pojavila prava Barbara.

“Upravo tako, protiv jake Mađarice Gercsak bila je to Barbara koju znamo i rekao bih glatko ipponom uzela medalju”, prokomentirao je trener Vladimir Preradović, koji je unatoč činjenici da je naša judašica bila druga nositeljica u svojoj kategoriji, pozitivno zaključio:

“Ovo je treća medalja u nizu. Samo neka se tako nastavi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rusiji su nastupili i Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Družeta je u prvom kolu ipponom svladao Armenca Hačatrjana, a zatim izgubio zbog tri kazne od domaćeg predstavnika Kabahirova. Zlatko Kumrić izgubio je u prvom kolu ipponom od Estonca Minaskina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.