(VIDEO) Hrvatska protiv Meksika: ‘Idemo na pobjedu, iako je to jedna od ponajboljih momčadi na Svjetskom prvenstvu’

Foto: Hard Rock Stadium

Hrvatska nogometna reprezentacija kasno noćas, ili rano ujutro u četiri sata po hrvatskom vremenu, kako vam drago, igra drugu i posljednju utakmicu američke turneje. U Dallasu je na redu Meksiko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijateljskim utakmicama Vatreni redovito pobjeđuju Meksikance, dok u natjecateljskim susretima Meksiko nema milosti za Vatrene. Nažalost, Hrvatska će protiv Meksika zaigrati oslabljena, bez šestorice standardnih igrača, kapetana Luke Modrića, Danijela Subašića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Nikole Kalinića i Marija Mandžukića… Umjesto njih priliku čekaju Mateo Kovačić, Lovre Kalinić, Ante Rebić, Milan Badelj, Andrej Kramarić, Marko Pjaca

Iako njegova Barcelona također ima obveza u Ligi prvaka veznjak ”ponosa Katalonije”, Ivan Rakitić, ostao je uz Vatrene te će protiv Meksika biti jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca koji će se suprotstaviti Meksikancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujem dobru utakmicu jer smatram da je Meksiko jedna od ponajboljih momčadi na Svjetskom prvenstvu. Imaju pojedince koji igraju na vrhunskoj razini. Došli smo u SAD kako bismo se okušali i protiv neeuropskih momčadi, to nam je jako važno”, izjavio je Rakitić i istaknuo kako bi igrači koji dobiju priliku za dokazivanjem mogli pridonijeti ostvarenju pozitivnog rezultata.

“Igrači su u zahtjevnom razdoblju klupske sezone, no imamo mladih igrača koji će dobiti priliku za dokazivanje i mislim da će Hrvatska izgledati dobro. Maksimalno poštujemo Meksiko, a ići ćemo na pobjedu, kao i u svakoj drugoj utakmici. Bit će dobra atmosfera, stadion će biti pun, i želimo prezentirati Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu te potvrditi kako smo na Svjetskom prvenstvu spremni igrati protiv najboljih. Ovo je hrvatska reprezentacija i velika je čast predstavljati svoju zemlju tako brojnoj publici kao što će biti slučaj u Dallasu. Želimo pokazati da smo pravi, premda utakmica s Peruom nije završila kako smo zamislili. Ne moramo razgovarati o izostancima, mi koji smo ovdje usredotočeni smo na davanje svog maksimuma. Uživat ćemo u ambijentu punog stadiona. Dobro ćemo se pripremiti i odigrati ozbiljnu utakmicu, to nam je prilika pokazati kako hrvatska uistinu ima reprezentaciju visokog nivoa. Rezultat je uvijek važan, to želimo dokazati i protiv Meksika”, dodao je za kraj Rakitić.

Hrvatska, kako su uostalom priznali i neki reprezentativci, još uvijek nije spremna za Svjetsko prvenstvo. Forma nekih igrača, poput Brozovića, Kalinića, Mandžukića, Ćorluke…, daleko je od one kakva treba biti na jednom natjecanju na kojem će sudjelovati najbolje reprezentacije svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastav za Meksiko:

Kalinić, Strinić, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Badelj, Rakitić, Kovačić, Rebić, Kramarić, Pjaca

I bez šestorice prvotimaca Hrvatska će protiv Meksika izvesti jak sastav koji se  može nositi s Meksikancima. Lošije od prvog dijela protiv Perua teško može biti. Podsjetimo, Hrvatska je protiv Perua izgubila 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.