Hrvatska na Svjetskom prvenstvu: Ova generacija treba biti ponosna

Zagreb, 16.04.2024 - Uzvratna utakmica doigravanja za futsal SP između Hrvatske i Poljske. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatska muška futsalska reprezentacija nakon 24 godine plasirala se na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon preokreta i pobjede 3:2 u prvoj utakmici u Koszalinu, izabranici Marinka Mavrovića u zagrebačkom KC-u Dražen Petrović odigrali su 2:2 i osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo.

– Nakon vodstva 2-0 očekivali smo i taj treći pogodak da riješimo utakmicu, kad se to nije dogodilo ušli smo u probleme. Na kraju smo dobili i drugi žuti odnosno crveni karton Postružina, nakon čega se bilo teško braniti. Bili smo jedan dugi period bez SP-a, bio sam sudionik kao pomoćni trener bivšem izborniku Stankoviću kada smo imali jako puno razočarenja i zato mi je drago zbog ovog. Napravili smo smjenu generacija, ostavili smo dvojicu igrača Darija Marinovića i Franka Jelovčića koji su nas odveli na SP. Oni su zaslužili da to dožive kako bi upotpunili karijeru jer su do sad igrali samo europska prvenstva, rekao je Mavrović.

– Utakmica je bila na jednu loptu i unatoč neriješenom rezultatu mislim da smo ipak zaslužili prolaz. Poljaci su pokazali da su nezgodna reprezentacija, na kraju su nas uvukli u nervozu i stvarno su sve pokušali da preokrenu. Nakon 24 godine smo se plasirali, treba sada uživati u trenutku i ova generacija treba biti ponosna jer je to jedinstven uspjeh. Trebamo se pripremiti što bolje za SP, ne želimo biti prolaznici, ali idemo prvo proslaviti. Još nisam ni svjestan da smo se plasirali nakon toliko godina, rekao je za Hrvatski radio Dario Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je napeto. Atmosfera je bila odlična. Borili smo se kao lavovi, izvukli smo što smo morali i zasluženo idemo na SP gdje ne želimo biti prolaznici, kazao je vratar Hrvatske Zoran Primić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.