Hrvatska ostala bez Olimpijskih igara: Poraz košarkaške reprezentacije od Njemačke u polufinalu…

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je nakon drame, ali i prednosti koju je imala pa ispustila, u polufinalu kvalifikacijskog turnira u Splitu od Njemačke. Na kraju je prednost Njemačke čak i puno veća nego što je to realno. Naime, Nijemci su slavili 86-76 te će u finalu igrati protiv Brazila, koji vodi bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović. Konačno je tzv. regionalna ABA liga, i ljudi u hrvatskoj košarci koji na njoj inzistiraju, dokrajčila hrvatsku reprezentativnu košarku, kojoj je po kvaliteti mjesto na Olimpijskim igrama. I ne samo reprezentativnu košarku, gdje su hrvatski klubovi danas, u kojim to oni eurokupovima nastupaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, hrvatska košarkaška reprezentacija, bez obzira na sjajnog Bojana Bogdanovića, neće vidjeti Tokio i neće braniti četvrtfinale OI iz Brazila prije pet godina. Hrvatska je izgubila deset razlike, iako je osam minuta prije kraja imala deset poena prednosti.

Naime, Hrvatska je na otvaranju zadnje dionice povela +10 (68-58), no naćalost nastavak je bio za zaborav. Njemačka se polako vraćala i četiri minute prije kraja je izjednačila na 74-74, a potom i povela 76-74. Minutu i 30 sekundi prije kraja njemačka vrsta je imala 80-76, a kada je Lo zabio dva bacanja za 82-76 35 sekundi prije kraja priči je bio kraj.

Hrvatsku je predvodio sjajni Bojan Bogdanović s 38 koševa no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Mario Hezonja je dodao 14 koševa, a Željko Šalić i Antonio Jordano po šest koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod naših suparnika najefikasniji su bili Maodo Lo sa 29 koševa i osam asistencija, Joshiko Saibou sa 13 i Andreas Obst sa 11 koševa, piše HRT.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.