Hrvatska protiv Švedske: Dalić po pobjedu na Maksimiru s ovim sastavom?

Zagreb,21.03.2019 - Utakmica 1. kola E skupine kvalifikacija za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine Hrvatska - Azerbajdžan (stadion Maksimir). Na fotografiji Ivica Oliæ, Dražen Ladiæ, hrvatski izbormik Zlatko Daliæ. foto HINA / Denis CERIÆ /dc

“Mi moramo pokazati kvalitetu, snagu i energiju jer igramo doma. Šveđani su čvrsta ekipa koja je naprijed opasna preko Forsberga i Berga. Čvrsti su i agresivni, teren će biti težak jer je najavljena kiša i nama to ne odgovara. Igraju dobar 4-4-2, ali su kao i mi izgubili dvije utakmice Lige nacija na početku. Ova utakmica vjerojatno odlučuje o tome tko će ostati u elitnoj skupini Lige nacija. Vjerujem u našu pobjedu i da će Hrvatska biti prava”, najavio je vrlo važnu utakmicu protiv Švedske izbornik Zlatko Dalić. Naime, Hrvatska i Švedska danas od 18 sati utakmicu 3. kola Lige nacija igraju na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić, nažalost, neće moći računati na ponajboljeg napadača Bundeslige posljednjih mjeseci, Andreja Kramarića, koji igra za Hoffenheim, no ”ne osjeća se dobro” te ga večeras u sastavu neće biti, vrlo vjerojatno će njegovo mjesto zauzeti Bruno Petković, koji, nažalost, nije u formi u kakvoj je bio tijekom kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

UEFA je, kako smo već pisali, dopustila ograničen broj gledatelja na tribinama, a bit će to prva utakmica hrvatske reprezentacije na domaćem terenu ove godine.  Izbornik Zlatko Dalić ima tek jednu dvojbu, tko će početi utakmicu na lijevom boku.

“Veseli me činjenica da se pojavio igrač poput Domagoja Bradarića, ali zaboravljamo da je odličan bio i Melnjak. Mi sad na toj poziciji imamo trojicu kvalitetnih igrača i to me veseli. Bradarić će sigurno dobiti priliku u sljedećim utakmicama. Pokazao je puno, ali nećemo nakon jedne utakmice nekoga otpisati ili dopisati. Bio je sjajan. Ima 20 godina i sjajno je debitirao”, poručio je izbornik, kome je sasvim sigurno veliko ohrabrenje pobjeda Vatrenih St. Gallenu prije nekoliko dana, 2:1 protiv Švicarske, prva je to pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Švicarske od osamostaljenja do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav za Švedsku?

Naravno, na golu će biti Dominik Livaković, u obrani uz Melnjaka ili Barišića bi trebali igrati  Uremović, Lovren i Vida. Na sredini terena, naravno, kapetan Luka Modrić te Marcelo Brozović, u ofenzivi bi trebali biti Ivan Perišić, Nikola Vlašić i već spomenuti Petković.

Neće biti ozlijeđenih Kramarića, Ante Rebića i Šime Vrsaljka, a nedavno se od Vatrenog dresa oprostio i Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će, podsjetimo, već u srijedu igrati protiv svjetskog prvaka Francuske na Maksimiru utakmicu u sklopu 4. kola Lige nacija, bit će to još jedna repriza finala Svjetskog prvenstva 2018. godine. Nadajmo se kako će rezultat ovog puta ipak biti drugačiji.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.