Švedski izbornik: ”U Maksimiru je jedan stari, dosadni, žalosni istočnoeuropski stadion”

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija već za nekoliko sati, točnije od 18 sati, na Maksimiru igra protiv Švedske utakmicu 3. kola Lige nacija. Izuzetno je to važna utakmica kako za Šveđane tako i za Hrvate s obzirom da obje reprezentacije poslije prva dva kola nemaju niti jedan osvojeni bod. Drugim riječima, bitka je to za ostanak u prvom razredu Lige nacija. Uvjerljivo vodeći u skupini su Portugal i Francuska, s dvije pobjede iz dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za švedski Radiosporten utakmicu na Maksimiru je najavio švedski izbornik Janne Andersson, koji se javio iz Hrvatske nakon prvog treninga na stadionu na kojem Dinamo igra svoje utakmice. Nažalost, i švedski je izbornik u svom javljanju istaknuo činjenicu da stadion na Maksimiru i nije baš, blago rečeno, u reprezentativnom stanju.

“To je jedan stari, dosadni, žalosni istočnoeuropski stadion. Bit će to veliki korak u prošlost, ali moramo se s time nositi”, rekao je o Maksimiru izbornik švedske reprezentacije Janne Andersson.

Ipak, da se nešto kreće nedavno je najavljeno baš iz Dinama, koji je objavio kako kreće u samostalnu obnovu stadiona, no iz Dinama su već ranije najavljivali kako će sami graditi novi stadion, pa od toga ipak nije bilo ništa. Dinamo već desetljećima igra na stadionu koji odudara od modernih europskih stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, stadionu na kojem svoje utakmice igraju Dinamo i hrvatska nogometna reprezentacija nije pomogao ni snažan potres koji je pogodio Zagreb u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.