Hrvatska protiv svjetskih prvaka otvara drugi krug SP-a

Foto: fah

Poraz od Egipta na početku Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, gurnuo je hrvatsku rukometnu reprezentaciju u situaciju da mora dobiti sva tri susreta drugoga kruga i još se nadati pomoći neke od ostalih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mnoge je to “nemoguća” misija, no dok postoji i najmanja šansa za četvrtfinale Hrvatska će dati sve od sebe, poručuju iz HRS-a.

Prva prepreka na tom iznimno teškom putu je Danska, svjetski prvak s dva posljednja natjecanja. Susret se igra večeras od 20.30 u Malmö Areni u kojoj se Danci osjećaju kao kod kuće. Naime, prati ih najmanje 10000 navijača u svakoj utakmici.

Prvi krug su zaključili s tri pobjede. Protiv Belgije plus 15 (43:28), Bahreina također 15 razlike (36:21) i Tunisa 13 pogodaka prednosti (34:21). Ukupno su zabili 113 pogodaka, a primili samo 70. Usporedbe radi, Hrvatska je u tri susreta postigla 98, a primila 77 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dansku reprezentaciju već pet godina vodi Nicolaj Jacobsen. Do sada je osvojio dva svjetska zlata, srebro u Tokiju prošle godine i broncu na Europskom prvenstvu 2022. godine.

Hrvatska i Danska do sada su međusobno igrale 18 puta na velikim natjecanjima i potpuno su izjednačene. Svaka reprezentacija ima po devet pobjeda. U posljednja dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, Danska je slavila 38:26, a na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Mađarskoj 27:25. Posljednja hrvatska pobjeda je ona s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine 27:24, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.