Hrvatska roniteljica Kardašević osvojila dva zlata i postavila dva svjetska rekorda

Foto: Privatni album/HRT

Naša najbolja roniteljica Mirela Kardašević na Svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju od 10. do 16. lipnja u Beogradu postavila je dva nova svjetska rekorda, osvojila dvije zlatne medalje i jednu srebrnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan Svjetskog prvenstva Mirela je nastupila u disciplini DNF (dinamika bez peraja) gdje je preronila 201 m što je bio svjetski rekord, međutim Poljakinja je srušila taj rekord i uzela zlatnu medalju. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) Mirela je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m. U posljednjoj disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila je 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

– Konkurencija je bila vrlo jaka, najjača do sada, tako da su ova postignuće izrazito velika. Sav trud, rad i veliko odricanje se isplatilo. Još uvijek sam preplavljena emocijama jer je za mene ovo bilo najuspješnije Svjetsko prvenstvo do sada. Ovaj uspjeh je odraz upornosti, zdrave motivacije i velikog odricanja. Ne bih ovo postigla bez svoje obitelji i svojih sinova, trenera Ivana Drviša, kluba DPS i Slavena Cubrica. Svaki uspjeh je timski uspjeh i zato im svima hvala, rekla je Kardašević.Hrvatska reprezentacija je najuspješnija u Beogradu. Hrvati su osvojili šest medalja na prvenstvu od kojih su tri zlata, dva srebra i brončana. Vanja Peleš je srebrni u dinamici bez peraja s preronjenih 226 m, Budimir Šobar zlatni u statici s 9 minuta i 12 sekundi i Boris Milošić brončani u statici s 8 minuta i 2 sekunde.

Mirelu sada očekuje kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za dubinsku sezonu i Svjetsko dubinsko prvenstvo u listopadu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.