Hrvatska rukometašica Ježić: Za nas je danas počelo Svjetsko prvenstvo

epa08875557 Katarina Jezic of Croatia celebrate during the EHF EURO 2020 European Women's Handball Main Round - Group II match between Croatia and Romania at Sydbank Arena in Kolding, Denmark, 10 December 2020. EPA/BO AMSTRUP DENMARK OUT

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u 2. kolu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj upisala je uvjerljivu pobjedu protiv Paragvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je bilo dobro, osim prvih desetak minuta kada se u fazi napada, više nego u fazi obrane, ruka malo ‘stisla’. Mi smo opet odigrali korektno obranu, Tea je branila jako dobro, a onda smo bacili par lopti ‘u bunar,’ prebrzo smo išli završavati te prve napade, i zato smo se tako do desete minute malo natezali. Nakon toga nastavili smo s obranom, napad je postao puno konkretniji, i više nije bilo problema, rekao je nakon prve pobjede na SP-u izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić.

– Protiv Japana moramo imati istu gustoću u pokretljivosti, ali moramo biti malo dublji i malo agresivniji unutar devet metara. To je recept obrane kakvu želimo igrati, dodao je izbornik.

– Ja bih rekla da je danas za nas počelo Svjetsko prvenstvo. Danas okrećemo novu stranicu, prva pobjeda, bila je vrlo teška i čudna utakmica na neki način. Upisali smo dva boda, sada se odmah okrećemo Japanu, to nam je za sada najbitnija utakmica, za prolazak dalje u drugi krug. Mislim da smo neke stvari popravili što se tiče obrane, a i napada, bili smo puno pokretljiviji, tako da se nadam da ćemo tako nastaviti. Za dva dana opet nova utakmica, večeras ćemo se malo zabaviti i odmah se spremiti za Japan, izjavila je nakon pobjede nad Paragvajem hrvatska kapetanica Katarina Ježić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valentina Blažević je uz Anu Turk bila najbolji hrvatski strijelac. Obje su postigle po šest pogodaka.

– Možda nam je u prvom poluvremenu trebalo vremena da se naviknemo na taj njihov stil igre. Znali smo odmah da će nam biti teško, da neće biti lagano, ali eto, na kraju smo popravili obranu pa više nisu mogle zabiti takve golove kao u prvih deset minuta. Mislim da smo zasluženo pobijedile s ovako velikom razlikom, izjavila je Blažević.

Natjecanje u skupini G hrvatske rukometašice zaključit će u ponedjeljak dvobojem protiv Japana, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.