Hrvatska struka o Vatrenima i plasmanu na Svjetsko prvenstvo: Hrvatska je bolja, ali svejedno će to biti teško

Foto: fah

Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra protiv Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo sve, grčka iskustva nam i nisu najbolja, međutim, nije to ‘ona’ generacija koja nam je zadavala velike probleme. Ova Grčka ima nekoliko odličnih igrača, ima taj opaki tandem Fortounis-Mitroglou, međutim, bez obzira što prvu utakmicu igramo kod kuće, nama dajem blagu prednost. Naime, naša se velika prednost krije u sredini terena, gdje će Zeca i Tachtsidis biti dobar takmac, koje prije svega krasi odlična motorika, no Modrić i društvo ipak su bitno kvalitetniji. Kada bi se njima nadodala i ofenziva, gdje smo u globalu također snažniji, vjerujem da ćemo premostiti probleme i stići do konačne pobjede. U zaključku, u postocima, bilo bi to 55-45 za ‘vatrene’”, kaže Velimir Zajec za Sportske novosti.

Komentirao je aktualnu situaciju i Nenad Bjelica.

“Neovisno o ždrijebu, najvažniji smo mi, a vidim da se atmosfera unutar same reprezentacije bitno popravila, što je ključan moment uspjeha. O Grčkoj zaista ne znam mnogo, no znam da moramo biti ponizni i puni poštovanja, jer razni plitki potoci nama su se znali pokazati predubokima, stoga je i oprezan pristup grčkoj dobra stvar. Hrvatska je u svakom slučaju bolja momčad i samo o njoj i njenom pristupu ovisi kako ćemo proći. Ako ćemo biti pravi, ne sumnjam u Rusiju”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema se u ovome času ništa puno kalkulirati, od bilo koga od njih Hrvatska je bolja i kvalitetom i rejtingom. Radi se o dvije utakmice u kojima bi, bez obzira na ždrijeb, bilo apsolutno bespotrebno unaprijed drhtati. Konačno, da nam s druge strane stoji Brazil, mi ovo moramo proći te se plasirati u Rusiju”, rekao je Ilija Lončarević.

Otto Barić smatra da će ipak biti jako teško.

“Činjenica je da smo mi dobri, i ja želim svim srcem da uspijemo, imamo i momčad koja je za to sposobna, ali svejedno će to biti teško. Jedino bi Švedska po težini bila slična, Irska i Sjeverna Irska bile su reprezentacije kojima sam se nadao. Grčka, naime, može dobro igrati defenzivno, ali i mentalno je čvrsta, a s takvom pretpostavkom komplicirana je i prva utakmica, a uzvrat još i teži. Negativna statistika našim igračima neće mnogo značiti, no nije ovdje pitanje statistike, već duela koji će biti silno kompliciran…”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.