Hrvatska televizija ponovno zakazala: I Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj na RTL-u!

Foto: fah

I dok HRS odlučuje sudbini Željka Babića, koji je s rukometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojio četvrto mjesto, što je za većinu realnih promatrača sa strane veliki uspjeh, stižu vijesti vezane uz Europsko prvenstvo u rukometu koje će se iduće godine odigrati u Hrvatskoj. Riječ je o natjecanju od kojeg se puno očekuje, pa i napokon to jedino rukometno zlato koje nedostaje u bogatoj kolekciji medalja koje su osvajali hrvatski rukometaši od stjecanja neovisnosti do današnjih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvatska televizija ponovno je zakazala te će, kako sada stvari stoje, i Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj iduće godine prenositi komercijalna RTL televizija, koja je komentarima tijekom prijenosa iz Francuske iritirala građane raznim verbalnim akrobacijama. Tako je Domagoj Duvnjak postao “Dule”, Zlatko Horvat “Zlaja.” Nažalost, bilo je još sličnih primjera koji pokazuju da vrhunski sportaši i ne moraju biti vrhunski sukomentatori te komentatori sportskih događanja.

Na ovaj se način nastavlja monopol RTL komercijalne televizije na velika rukometna natjecanja. Pitanje je zašto građani plaćaju RTV pristojbu ako velika sportska natjecanja, a posebno ona koja se odvijaju u Hrvatskoj, prolaze mimo njih kao da se i ne događaju? Zar najtrofejniji hrvatski momčadski sport više nije zanimljiv HRT-u?

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.