Hrvatska tenisačica Vekić preko Vesnine do 3. kola

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo velikog WTA turnira u Miamiju, ona je u susretu 2. kola svladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6-3, 6-7 (4), 6-1 nakon dva sata i 40 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo treći međusobni susret 21-godišnje Osječanke i 10 godina starije Ruskinje i druga pobjeda hrvatske igračice.

Tijekom čitavog susreta Vekić nije izgubila svoj početni udarac, spasila je svih šest “break-lopti” Vesnine, dvije u prvom te još četiri u drugom setu. S druge strane, naša je igračica pet puta oduzimala servis suparnici, dva puta u prvom i još tri u trećem setu, dok je propustila sve četiri prilike za “break” u drugoj dionici igre.

Vekić je prvi puta oduzela servis Vesninoj u petoj igri prvog seta, a potom još jednom u devetoj igri čime je dobila prvi set sa 6-3. U drugom su setu obje igračice u po dva gema na servis suparnice imale po dvije “break-lopte”, no niti jednu nisu uspjele realizirati. Veći je prvo spasila dvije prilike Vesnine u prvoj igri, a onda propustila po dvije “break-lopte” u četvrtoj i šestoj, da bi zatim spasila još dvije u sedmoj igri. Nakon svih tih propuštenih prilika, o pobjednici drugog seta odlučivao je “tie-break” u kojemu je Vesnina povela sa 5-0, Vekić stigla do 5-4, da bi Ruskinja ipak odvela susret u treći set dobivši sljedeća dva poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim se pokazao treći gem u trećem setu u kojemu je Vekić uspjela iskoristiti šestu “break-loptu” kojom je povela sa 2-1. Nakon toga je mlada Osječanka zagospodarila terenom i osvojila sva preostala četiri gema za vrijednu pobjedu.

U 3. kolu Vekić će igrati protiv bolje iz dvoboja dviju Amerikanki, Coco Vandeweghe i Danielle Collins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.