Hrvatska u slaboj partiji poražena protiv Grčke, u zadnjem kolu mora pobijediti Portoriko

U uistinu lošem, pa i mizernom nastupu hrvatski košarkaši poraženi su na svjetskoj smotri od Grčke 65-76 (23-36). Takvim raspletom naša je reprezentacija došla u fakat nezavidnu poziciju, jer bi porazom od Portorike (četvrtak) u zadnjem kolu natjecanja po skupinama Hrvatska u najranijoj fazi ispala sa Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom kolu su košarkši Portorika pobijedili Filipine sa 77-73 i tako zakomplicirali situaciju hrvatskim košarkašima. Istina, još uvijek Repešini izabranici sudbinu drže u svojim rukama, ali nakon dvije uvodne pobjede, a uoči dvoboja sa Senegalom, nitko nije mogao ni slutiti da bi Hrvatska mogla strahovati za plasman u osminu finala.

Filipini su porazom od Portorika izgubili sve izglede za prolaz u osminu finala, a Portorikanci se nadaju da bi za utakmicu protiv Hrvatske mogli na raspolaganju imati Carlosa Arroya i Angela Vassalla koji su propustili dvoboj s Filipinima, a na popisu ozlijeđenih pridružio im se i iskusni centar Daniel Santiago.

Očito je da poraz Hrvata protiv Senegala nije bio slučajan, kao ni iznimno slaba partija protiv Filipina. Iako su naši košarkaši na ovo prvenstvo isprqćeni s velikim optimizmom i kao jedni od kandidata za medalju ovakav nastup kao sada protiv Grčke je veliko, veliko razočaranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci su bolje ušli u utakmicu i nakon pola prve četvrtine imali su već 12-6 prednost, no nisu je uspjeli zadugo zadržati. Naši su se košarkaši sabrali i brzo poravnali rezultat. Tako da su Grci na odmor nakon orvih 10 minuta otišli samo s dva koša plusa, unatoč puno boljoj igri. Naši su reprezentativci imali previše grešaka, napose u napadu gdje su često nerezonski šutiral i tako Grcima dali prigodu za ubojite protunapade.

I daljnji tijek utakmice bio je obilježen slabom igrom naše reprezentacije u napadu. Grci su stalno držali vodstvo, ruku na srce ne naročito uvjerljivo, no naši su se košarkaši iscrpljivali stalno stižući minus. Evidentna neefikasnist u napadu glavni je razlog grčkog bijega na desetak koševa prednosti. Silna bezidejnost u hrvatskih košarkaša doslovce je izluđivala navijače naše reprzentacije.

Nakon pola utakmice hrvatska je momčad postigla nevjerojatnih samo 23 koša, Grci 36!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice ista slika. Baš neefikasna i smotana hrvatska momčad i čvrsta Grčka. U jednom trenutku Grci su pobjegli čak na 17 koševa viška, no valjda su se i Grci opustili i u zadnjih deset minuta ušlo se “samo” s 12 koševa viška na račun Grka.

U zadnjem dijelu utakmice s nekoliko pogodaka za tri poena Hrvatska je konačno smanjila grčku prednost (-8) i baš kad smo se ponadali da bi se utakmica mogla “zakuhati” dogodila se stara boljka naših košarkaša. Gubile su se lopte i šutevi u napadu i prigode za popravak jako lošeg dojma i nade u bijeg od poraza nije bilo.

Košarkaška Hrvatska dugo nije odigrala tako slabu utakmicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.