Hrvatske odbojkašice na korak do Europskog prvenstva, odbojkaši na dnu s jednim bodom

Foto: Hrvatski odbojkaški savez HOS

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Azerbajdžanu i Gruziji, na prvom turniru skupine D kvalifikacija u portugalskom Varzimu ovoga tjedna one su ostvarile tri maksimalne pobjede, u dvoboju 3. kola u nedjelju svladale su domaćina Portugal sa 3-0 (25-15, 25-17, 25-18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su naše odbojkašice svladale Slovačku, a u subotu Izrael, pa uoči drugog turnira, koji će se sljedećeg tjedna u Rovinju vode na ljestvici s devet bodova i vrlo su blizu osvajanja prvoga mjesta koje izravno vodi na EP.

Nakon turnira u Varzimu drugo mjesto drži Slovačka sa šest bodova, Portugal ima tri, a Izrael je bez bodova.

Osim što će pobjednik skupine izboriti izravni odlazak u Azerbajdžan i Gruziju, drugoplasirana reprezentacija će početkom listopada imati još jednu priliku u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske odbojkašice će u Rovinju prvo igrati protiv Slovačke u petak, pa protiv Portugala u subotu, te protiv Izraela u nedjelju.

S druge strane, hrvatska muška reprezentacija na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj u slovačkom Popradu je osvojila samo jedan bod. U susretu 3. kola u nedjelju bolji od naših igrača bili su domaćini Slovaci sa 3-1 (25-21, 18-25, 26-24, 25-22). U petak je Hrvatska izgubila od Latvije sa 0-3, a u subotu od Izraela sa 2-3.

Vodeća na ljestvici nakon prvog turnira je Slovačka s devet bodova, druga je Latvija sa šest, a treći Izrael s dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi turnir odbojkaša također će se održati u Rovinju sljedećeg tjedna, Hrvatska će u četvrtak igrati protiv Izraela, u subotu protiv Latvije, a u nedjelju protiv Slovačke.

I kod odbojkaša će pobjednik skupine izboriti izravni odlazak u Poljsku, dok će drugoplasirana reprezentacija početkom listopada imati još jednu priliku u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.