Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan: Finale je samo po sebi povijesni rezultat

Foto: fah

Hrvatski izbornik Željko Krajan je nakon pobjede Hrvatske nad Francuskom 3-2 u polufinalu, već plasman u finale Davis Cupa nazvao je “povijesnim rezultatom” te istaknuo kako reprezentacija ima priliku napraviti ono što je i najavila krajem prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo još ni svjesni ovog rezultata kojeg smo priželjkivali, jer smo konačno došli do domaćeg terena u ovoj fazi natjecanja. Igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu, iako su i oni imali neke probleme i par otkaza, ali i dalje su imali igrače iz samog svjetskog vrha i na papiru su bili favoriti. Sve smo to uspjeli prebroditi i ostvariti već sad povijesni rezultat, a još smo u igri da napravimo ono što smo najavljivali krajem prošle godine”, rekao je hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan sažimajući dojmove nakon trodnevne borbe s Francuskom.

Krajan je naglasio važnost podrške publike u Zadru.

“Sigurno da je i to bila dodatna prevaga. Trebala nam je ta pomoć s tribina, jer se to u Davis Cupu često pokazalo kao prevaga. Zato smo i odabrali ovaj grad, jer smo priželjkivali ovakvu atmosferu. Pomogli su i Marinu da fizički izdrži do kraja, jer u takvoj atmosferi ideš i preko svojih mogućnosti. Marin je u ovom meču bio pravi vođa, dobio je sve svoje mečeve, pokazao je svoju kvalitetu i zasluženo smo u finalu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajan još nije želio govoriti o mogućem mjestu odigravanja finala u slučaju da u njemu Hrvatska ugosti Argentinu.

“Još je prerano o tome govoriti. Nismo razgovarali. Moramo vidjeti koje su opcije, želje. Nismo samo mi u pitanju, tu je i Savez koji je organizator. Još je prerano razmišljati o tome.”

Hrvatski reprezentativci su uoči ovogodišnjeg natjecanja u Davis Cupu najavili da će pokušati konkurirati za finale, a izbornik je objasnio na čemu su temeljili svoj optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Često zadnjih godina nismo imali kompletnu reprezentaciju na okupu. Često nije bilo Marina, pa nije bilo Ivana, Delić je ulazio u singl, Škugor je igrao parove. Krpali smo se, a ipak smo nekako uspjevali pobjeđivati u tim mečevima bez najbolje ekipe. Jednostavno smo osjetili da smo možda zavrijedili, nakon što smo sve to prošli i upjeli ostati složni, Nije bilo nikakvih garancija, bilo je puno jačih momčadi na papiru, ali imali smo tu ekstra motivaciju. Dugo nismo igrali kod kuće i vjerovali smo da ćemo u nekoj fazi natjecanja igrati doma. Dogodilo se, i na kraju smo tu želju, koja se možda činila malo nerealnom, pretvorili u stvarnost.”

Najteži trenutak na putu do finala svakako je bio prvi dan četvrtfinalnog dvoboja u Portlandu, nakon kojeg su Amerikanci imali prednost od 2-0, a pred Krajanovim izabranicima se nalazio okršaj s najboljim svjetskim parom u povijesti.

“Iskreno, u tom trenutku sigurno nisam razmišljao o finalu. No, nakon tih 0-2, nakon tog preokreta, sigurno smo osjetili da bi to mogla biti ta godina. Za osvojiti Davis Cup moraš negdje napraviti iznenađenje, moraš izvući nemoguće. Mi smo to napravili i nadam se da će se to na kraju pokazati kao prevaga”, zaključio je Željko Krajan koji je nakon Nikole Pilića postao drugi hrvatski izbornik koji će voditi momčad u finalu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.