Hrvatske rukometašice bile na plus šest, pa ostale bez četvrtfinala!

epa11023362 Nikoletta Papp (R) of Hungary challenges Valentina Blazevic of Croatia for the ball during the IHF Women's World Handball Championship main round match between Hungary and Croatia in Gothenburg, Sweden, 11 December 2023. EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Hrvatske rukometašice poražene su u Goteborgu s 23:22 (8:11) od Mađarske u posljednjoj utakmici Skupine I druge faze Svjetskog prvenstva. Bila im je potrebna pobjeda kojom bi ostale u borbi za četvrtfinale, no ispustile su šest pogodaka prednosti i upisale poraz, kojim su  ostale bez izgleda za prolazak u četvrtfinale, ali i bez mogućnosti nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan poraz upisale su Hrvatice. Povele su golom Valentine Blažević u 44. sekundi utakmice, imale su u nekoliko navrata u drugom poluvremenu najvećih šest pogodaka prednosti te nisu ispuštale prednost od prve do 58. minute i izjednačenja golom Klujber. Potom je Kliviny pogodila za prvo vodstvo Mađarske na cijeloj utakmici 64 sekunde prije kraja, bio je to mađarski niz 5-0, ali usprkos svemu imala je Dejana Milosavljević priliku sa sedam metara donijeti nam barem bod, no nije iskoristila sedmerac!

Ovom pobjedom Mađarska je stigla na treće mjesto u skupini sa šest bodova, koliko ima i druga Crna Gora, ali Crna Gora je osigurala četvrtfinale zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je Hrvatska četvrta s pet bodova. Na vrhu je Švedska s osam bodova, dok su na dnu senegal s tri i Kamerun bez bodova, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.