Hrvatske skijašice o nastupu na Zimskim olimpijskim igrama

Peking, 09.02.2022 - Hrvatska skijašica Zrinka Ljutic nalazi se na 26. mjestu nakon prve vožnje slaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Leona Popovic zauzima 30. poziciju, dok je Andrea Komšic odustala. Na slici Leona Popovic. foto HINA/ HOO/ Jaki Franja/ ds

U ženskom slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u kojemu je slavila Slovakinja Petra Vlhova, nastupile su tri hrvatske predstavnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leona Popović ostvarila je najbolji rezultat zauzevši 23. mjesto, Zrinka Ljutić bila je 25., dok je Andrea Komšić odustala u prvoj vožnji.

Komšić nije startala u veleslalomu prije dva dana jer je prilikom zagrijavanja došlo do ukočenja vrata i bolova u leđima, a i u slalomskoj utrci se borila s bolovima.

– Nisam baš bila toliko fokusirana, koliko i kako vozim, koliko brzo, koliko sporo…. samo je bilo ‘izdrži, izdrži do kraja’… Nažalost, pred sami kraj više nisam uspjela. Već me gore na trećem zavoju malo ‘potegnulo’, toga sam se najviše bojala, jer kad tako potegne onda najviše boli. I onda sam rekla, ‘ajde, ako sam to izdržala, idem do kraja. I stvarno sam probala, ali tu pred kraj me ponovno ‘bacilo’ na iza i jednostavno boli, previše, izjavila je Andrea Komšić nakon utrke, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio slalomske vožnje nije izgledao loše.

– Dosta mi je ljudi to reklo, ja stvarno, iskreno, nisam bila ni svjesna, samo sam išla i govorila si ‘izdrži, izdrži’. Nažalost, pred sami kraj više nisam uspjela… Doslovno od početka do kraja bilo je samo ‘izdrži, izdrži, izdrži’… Potvrdili su mi svi da vožnja nije bila loša, to mi je drago za čuti, ali što je, tu je, rekla je Komšić.

Zrinka Ljutić je u slalomu zauzela 25. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je tu puno rezerve i puno dijelova gdje sam radila neke pogreške, ali sve u svemu s današnjim danom sam zadovoljna. Generalno gledajući cijele olimpijske igre, nisam prezadovoljna rezultatima, ali puno toga sam naučila i stvarno mi je bio užitak biti ovdje i zbog toga sam jako sretna. Sve u svemu, jako sam sretna i zadovoljna što jasnije vidim neke stvari na kojima moram raditi. Sutra letim za Zagreb i hvala što ste nas pratili, poručila je mlada hrvatska skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.