Hrvatski gimnastičari Tkalčec, Benović i Prpić u finalu Svjetskog kupa u Mersinu

Foto: fah

Hrvatski gimnastičari i gimnastičarke prvog su dana kvalifikacija na natjecanju Svjetskog kupa u turskom Mersinu izborili plasman u tri finala, Tijana Tkalčec u preskoku, Renato Prpić na konju s hvataljkama i Aurel Benović na parteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi hrvatski predstavnik, 19-godišnji Aurel Benović, nakon fantastičnog trećeg mjesta na posljednjem Svjetskom kupu u Kopru, i u Mersinu je nastavio u odličnom ritmu. Za svoju je vježbu na parteru osvojio 13.950 bodova te zauzeo prvo mjesto kvalifikacija.

“Zadovoljan sam odrađenom vježbom, međutim, došlo je do kolapsa među sucima i za kraj vježbe zvonili su mi deset sekundi prije isteka vremena. Zbog toga sam požurio i malo ‘zeznuo’ kraj vježbe, što je rezultiralo nešto lošijom ocjenom. U finalu ću se potruditi pokazati da je stvarno došlo do greške kod sudaca i odradit ću ga što je bolje moguće. Prvo mjesto je inače stvarno jako dobar rezultat, ali to sad treba potvrditi u finalu”, osvrnuo se Benović na svoj nastup.

Osim Benovića, na parteru je nastupio i povratnik na gimnastičku scenu, Zagrepčanin Filip Boroša koji je na turskom tlu zauzeo deseto mjesto (12.550).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konju s hvataljkama mjesto u finalu izborio je Renato Prpić koji je bio odličan treći u kvalifikacijama. Za svoju je vježbu zaradio ocjenu 13.250. Osim Prpića, na konju je nastupio i Matija Baron koji će u nedjeljnom finalu imati status prve rezerve nakon što je kvalifikacije završio kao deveti (10.650).

U ženskoj konkurenciji novo je finale ugrabila naša iskusna preskokašica Tijana Tkalčec koja se s ukupnom ocjenom 13.275 smjestila na trećem mjestu iza dviju Slovenki – Belak i Kysselef, te ju u nedjelju očekuje novo, već rutinsko finale. Naša druga preskokašica, Ema Kajić, u kvalifikacijama se morala zadovoljiti desetim mjestom (12.150).

Na dvovisinskim ručama nastupila je naša Petra Furač kojoj je ova sprava donijela deseto mjesto, no u subotu se okreće kvalifikacijama svoje glavne sprave grede, na kojoj će se natjecati i mlada 16-godišnja Tina Zelčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finala po spravama na rasporedu su u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.