Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović ipak bez medalje na SP-u

Hrvatski jedriličar i jedan od najboljih u svijetu u svojoj klasi, Tonči Stipanović ostao je bez odličja na svjetskom prvenstvu klase Laser u kanadskom Kingstonu i na koncu je natjecanje završio na 12. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dramatičnom raspletu posljednja tri plova Stipanović je bio korak do odličja, no u posljednjem trećem plovu je imao najslabiji plasman i ostao je bez medalje. Nakon prvog plova dana bio je peti, četiri boda do trećeg mjesta. Nakon drugog se popeo na treće, s dva boda prednosti u odnosu na četvrtoplasiranog.

Nažalost, u zadnjem plovu dana i prvenstva, po slabom i prevrtljivom vjetru, Tonči je napravio svoj najslabiji ulaz na cijelom prvenstvu, bio je 43. u cilju, skupio puno bodova i u konačnici zauzeo 12. mjesto na SP-u ove godine.

Zlato je osvojio Britanac Nick Thompson, drugo mjesto je pripalo Nijemcu Phillipu Buhlu, a bronca Australcu Tomu Burtonu. Ostali naši jedriličari također nisu ostvarili ništa bolji rezultat. Daniel Mihelić završio je natjecanje na 20. mjestu, Filip Jurišić na 76.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu 49er-a u Portu nakon sedam jedrenja Pavle Kostov i Petar Cupać su na 15. mjestu. Nažalost, iz Porta je stigla vijest o ozlijedi Marine Dujmović. U jednom prevrtanju ozlijedila je nogu, upitno je hoće li nastaviti natjecanje.

Nakon devet jedrenja Enia Ninčević i Dujmović su 33. Pavle Kostov i Petar Cupać su napredovali nakon sedam jedrenja na 15. mjesto, dva odlična plova danas, treće i četvrto mjesto, te jedno 12. Vode Portugalci Jorge Lima i Jose Costa, kod žena Njemice Victoria Jurczok i Anika Lorenz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.