Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović u borbi za medalju

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović uoči zadnjeg dana Svjetskog prvenstva klase Laser u Kanadi je četvrti, te se u potpunosti vratio u igru za odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dobro krenuo Stipanović na regatnom polju u Kingstonu, ali popravljao je plasman iz dana u dan, preživio i nervozu zbog čak dva dana potpune bonace, te u predzadnji dan prvenstva ušao čiste glave, zaboravio sve što je bilo prije i pokazao zašto je jedan od najboljih svjetskih kormilara u Laseru već nekoliko godina.

Pobjedom u prvom plovu dana, nešto lošijim plasmanom u drugom, ali trećim mjestom u zadnjem plovu uoči same završnice prvenstva stigao je na ukupno četvrto mjesto poretka, sa samo jednim bodom zaostatka za trećeplasiranim Španjolcem Blancom, šest u odnosu na Australca Burtona na drugom mjestu, dok vodeći Britanac Thompson ima solidniju prednost.

“Evo, stigao vjetar u Kingston. Tri plova smo odjedrili, sličan dan kao zadnji dan kvalifikacija, prvi plov sam dobro jedrio, stalno napredovao i dojedrio do pobjede. Drugi plov sam loše startao, Novozelanđanin Maloney mi se ugurao ispod mene na pet sekundi do starta, nismo startali ni ja ni on jer se zalijepio za mene, nije bilo mjesta, i još je vjetar otišao u desno. Bilo je prilika za popraviti se, ali u zadnjoj stranici niz vjetar sam odabrao krivu stranu tako da sam završio 36. Treći plov sam opet dobro startao, vozio se oko desetog mjesta i polako napredovao i ušao u cilj treći. Sutra zadnji dan, nadam se da će se jedriti i da ću doći do medalje”, rekao je Stipanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjeg dana prvenstva predviđena su tri plova i da je format natjecanja klasični za olimpijske discipline, reklo bi se da će biti vrlo napeto u plovu za odličja, da je Thompson nedodirljiv, a da će više kormilara jedriti u finalu za srebro i broncu, među njima naravno i Stipanović. Međutim, kad laseraši imaju samostalno prvenstvo, imaju drugačija pravila igre. A to znači da Stipanović može i do zlata, ali i pasti značajno u poretku.

Daniel Mihelić se uoči zadnjeg dana prvenstva nalazi na 21. mjestu, Filip Jurišić na 74.

U Portu su na Europskom prvenstvu 49er-a nakon ženskih posada startele i muške. Nakon četiri jedrenja Pavle Kostov i Petar Cupać su 18. Najbolje su odradili drugi plov u kojem su bili odlični treći. U ženskoj konkurenciji nakon sedam jedrenja Enia Ninčević i Marina Dujmović su 31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.