Hrvatski mediji pronašli utjehu nakon nezasluženog poraza rukometaša: Sad nam nitko ništa ne može – ‘regija je uz nas!’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija je nakon drame u Koelnu nezasluženo poražena od domaćina Svjetskog prvenstva Njemačke. Minimalan poraz 22:21 u šokantnoj završnici mnogi pripisuju danskim sucima, izbornik Lino Červar nakon utakmice nije mogao sakriti svoje nezadovoljstvo, a uz Linu je stao i legendarni Igor Vori. Suci su, tvrde mnogi, izbacili Hrvatsku iz borbe za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, srećom, na idućim velikim natjecanjima više nam se takve stvari neće događati koje se, kako tvrdi Červar, konstantno ponavljaju iz turnira u turnir, iz godine u godinu. Naime, na hrvatsku je stranu stala ”regija.”

Kako pišu hrvatski mediji, oduševljeni regijom, što god to značilo, na stranu Hrvatske stale su najpoznatije rukometne europske velesile iz susjedstva. Iako Hrvatska graniči i s Italijom i s Mađarskom te dvije države nisu dio regije kako regiju vide hrvatski mediji, iako obje te države imaju veći BDP od svih država ”regije” zajedno.  Možda ćemo jednog dana shvatiti da su naši susjedi jednako Talijani i Mađari kao i primjerice Srbi, Crnogorci…? No, do toga ćemo morati malo pričekati, nažalost, puno duže nego što se to činili devedesetih.

“Danci su znali tko je domaćin – Hrvati bez polufinala. Martin Gjeding i Mads Hansen gotovo da su 58 minuta sudili bez greške, a onda, kada se lomilo oko pobjednika, dosudili su krajnje sporno probijanje Igora Karačića poslije teatralnog pada Jannika Kohlbachera”, piše tako srpski Mondo. Podsjetimo, rukometna velesila Srbija odavno je ispala sa Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Viša sila presudila Hrvatskoj, Francuska i Njemačka u polufinalu”, piše specijalizirani rukometni portal Balkan Handball. “U ključnom napadu Hrvatske, Karačiću je prestrogo dosuđeno probijanje u situaciji kada je proslijedio loptu usamljenom Štrleku, a taj poklon danskih sudaca objeručke je prihvatio Uwe Gensheimer i zabio za 22:20 na 40 sekundi prije kraja”, zadaje konačni udarac danskim djeliteljima (ne)pravde spomenuti portal.

“Suci uništili Hrvate, Nijemci i Francuzi u polufinalu”, ističu u naslovu crnogorske Vijesti te dodaju u nastavku:  “Rijetko u kojem sportu suci mogu riješiti utakmicu kao u rukometu. Žrtve su večeras bili rukometaši Hrvatske, kojima su Martin Gjeding i Mads Hansen praktično oteli šansu da se s Francuskom bore za polufinale 26. Svjetskog prvenstva. Danski suci su sudili nepostojeće probijanje Igoru Karačiću minutu i pol prije kraja i praktički poklonili pobjedu Njemačkoj. I nije to bila jedina sumnjiva odluka jer su se Nijemci često branili iz šesterca, a to suci nisu željeli vidjeti… Zato je u skupini 1 sve riješeno…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.