Hrvatski reprezentativci pokazali veliko srce: Evo kome će dati svoje premije od SP-a

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez je od FIFA-e dobio 28 milijuna dolara zbog uspjeha na Svjetskom prvenstvu, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku su donijeli na čelu s kapetanom Lukom Modrićem i dokapetanima Ivanom Rakitićem, Vedranom Ćorlukom i Marijom Mandžukićem da zaradu od samog SP-a, tih 10 milijuna dolara, svi dijele jednako. Nema kriterija tko je koliko igrao, je li bio član startnih 11 u finalu ili više od dva puta tijekom turnira; Luka Modrić i Dominik Livaković, koji nije ni ušao na teren, dobili su isto: 454.545 dolara bruto.

Na sve to moraju platiti porez od oko 40 posto. FIFA je novac uplatila HNS-u, dio koji ostaje Savezu ne oporezuje se, no igrači će u državnu blagajnu ubaciti poprilično pristojnu svotu, najveće zvijezde po 200.000 eura.

No oni su se toga odrekli i časte fizioterapeute, liječnike i ekonome za golem posao napravljen na pripremama i tijekom turnira.Nikola Kalinić neće sudjelovati u zaradi od ruskog srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovorom Davora Šukera i reprezentativaca od zarade iz kvalifikacija 60 posto ide HNS-u, a 40 posto reprezentaciji, dok se utržak u Rusiji lomi na 50:50. Tako je ukupna svota premija za igrače i stožer 13,2 milijuna dolara, što je 11,6 milijuna eura. Igračima ide 80 posto, a stožeru 20 posto, pišu Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.