Hrvatski sportaši otputovali na Europske igre

Prvi dio hrvatske reprezentacije otputovao je u ponedjeljak na I. Europske igre koje će se od 12. do 28. lipnja održati u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Bakuu vas čekaju uvjeti koji su daleko iznad standarda na koje ste vi do sada bili naučeni. Uvjeti smještaja su daleko iznad najviših standarda koji su do sada bili u olimpijskim selima, a i većina sportskih objekata izgrađeno je da se na njima mogu organizirati olimpijske igre, za čije će se domaćinstvo Azerbajdžan natjecati”, rekao je u ponedjeljak na ispraćaju dijela hrvatske reprezentacije predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Na put su krenuli boksači, odbojkašice, vaterpolisti, stolnotenisači, karatisti, hrvači, gimnastičari, dio biciklista te članovi misije. Druga velika skupina hrvatskih sportaša putuje 20. lipnja.

Prvi dio reprezentacije, kojeg čini 71 sportaš i 21 službena osoba, na put je krenuo autobusom prema Ljubljani, odakle u 18 sati sa slovenskom reprezentacijom lete za glavni grad Azerbajdžana u koji bi trebali sletjeti u 22 sata po hrvatskom, odnosno jedan iza ponoći po lokalnom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na prvim Europskim igrama nastupit će oko 6,000 sportaša iz 50 zemalja koji će se natjecati u 24 sporta. Hrvatska će na Igrama imati 107 sportaša koji će nastupiti u 16 sportova u pojedinačnoj konkurenciji te u ženskoj odbojci i vaterpolu. Posebno su jaka natjecanja u borilačkim sportovima, a u čak osam sportova moći će se ispuniti kvalifikacijska norma za nastup na OI u Riju”, rekao je šef naše misije u Bakuu Damir Šegota.

Na put u Baku s prvom skupinom sportaša otputovao je i aktualni europski prvak na preči gimnastičar Marijo Možnik koji nije krio svoja velika očekivanja.

“Iako nisam sto posto spreman dat ću sve od sebe da na prvim Europskim igrama osvojim jedno od odličja. Bit će izuzetno teško jer se još nisam u potpunosti oporavio od ozljede i da se ne radi o prvim igrama Europe sigurno bih propustio natjecanje”, kazao je Možnik koji se prošli tjedan vratio iz Bakua pun pozitivnih dojmova o uvjetima za natjecanje, kao i smještaja sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.