Hrvatski vaterpolisti otkrili ključ za pobjedu protiv jake Grčke

Foto: snimka zaslona

Aktualni olimpijski i svjetski doprvaci Grci, kako se i očekivalo, stoje na putu našim vaterpolistima do borbe za medalje na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ivice Tucka pripremaju se za dugo očekivan susret na bazenu Mladosti u Zagrebu, pred punim tribinama. Utakmica se igra u petak od 18 sati i 30 minuta, uz prijenos na našem Drugom programu i internetskom portalu.

– Ja se nadam da ćemo imati razloga za slavlje, rekao je kapetan Barakuda Marko Bijač, koji će na golu u četvrtfinalu proslaviti rođendan.

A slavlje će njemu i ostalim hrvatskim vaterpolistima nastojati pokvariti Grci, i znaju kako to učiniti. U posljednja tri dvoboja na velikim natjecanjima od Hrvatske nisu izgubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put igrali smo u rujnu 2022., na Europskom prvenstvu u Splitu, u skupini je bilo 5:5. Iste godine dva smo puta igrali i na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. U dvoboju za broncu Grci su pobijedili s 9:7, a prethodno je u skupini bilo 8:8.

– S njima uvijek bude teška utakmica, na nož, vrhunska su momčad, imaju 15 vrhunskih igrača, pokriveni su na svim pozicijama, bit će vrhunska utakmica, očekuje Luka Bukić.

Grčka ima širinu, ali ima je i Hrvatska. Među strijelce se dosad upisalo čak devet igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da to i krasi našu momčad, nemamo samo jednog igrača pa da se protivnička ekipa može orijentirati samo na njega, nego svi mogu zabit gol, mislim da je to jedna naša dobra karakteristika, dodao je Bukić.

Publika kao jezičac na vagi

Kad smo kod karakteristika, od prvo kola priča se o slaboj realizaciji s igračem više, samo 16 od 50, odnosno 32 posto. Ipak, to je više nego na prošlom Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

U statistici se ističe Loren Fatović. On je prvi asistent ovog prvenstva, čak 10 je puta poslužio strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A podatak prema kojem je vrataru Bijaču pao postotak obrana u odnosu na prošlo Europsko prvenstvo u Splitu sa 62 na 33 posto, treba gledati u još jednom kontekstu, bori se s virozom bori od druge utakmice.

– Prvenstveno ono što gledam uvijek je rezultat ekipe, tako da prve dvije utakmice moram bit zadovoljan. Ovu treću sigurno da i ja zamjeram sebi neke greške, ali analizirali smo sve skupa i okrenuti smo isključivo Grcima i utakmici koja nas očekuje, kaže Bijač, dok Luka Bukić ističe da će ključ biti – obrana.

– Ako budemo dobro stajali u obrani, ako budemo agresivni i s dobrim presingom, ako pokrijemo njihove centre, bit će nam sigurno puno lakše igrati u napadu, tako da istaknuo bih svakako našu obranu.

Bit će napeto. U takvim utakmicama jezičac na vagi zna biti publika, a plivalište na Savi davno je rasprodano, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.