I to se događa: Srbi kolabirali…

epa11425388 Zan Karnicnik of Slovenia (C) of Slovenia starts celebrating after beating goalkeeper Predrag Rajkovic of Serbia to score the opening goal during the UEFA EURO 2024 Group C soccer match between Slovenia and Serbia, in Munich, Germany, 20 June 2024. EPA/MOHAMED MESSARA

Europsko prvenstvo u punom je jeku, tri utakmice na rasporedu su gotovo svaki dan, a utakmice se igraju i od 15 sati. Dakle, po jakom Suncu, koje, što je malo neuobično, ”prži” u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno primjeren termin Vatrenima

Hrvatska je, primjerice, protiv Albanije igrala u terminu koji ipak više odgovara Albancima, dakle, od već spomenutih 15:00 sati. Na kraju je došlo do podjele bodova, remi koji ne jamči ništa kako nama tako i Albancima. Srećom, još smo živi, još uvijek ovisimo sami o sebi. Naime, u ponedjeljak, u konačno primjerenom terminu, izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Italije. Susret je na rasporedu od 21:00 sat. Pobjednik će osigurati drugo mjesto i osminu finala. Recimo kako se dosad hrvatski izbornik nije previše žalio na vremenske uvjete. Kako svima, tako i nama…

Bolje da se kolabiralo nego kapituliralo

Ne podnose svi jednako vrućinu, naime, susret Srbije i Slovenije igrao se jučer od 15:00 sati, utakmica je završila 1:1, rezultatom koji najbolje odgovara upravo Danskoj. Igralo se po lipanjskom Suncu, a srpski izbornik požalio se novinarima nakon utakmice da su njegova tri igrača – kolabirala zbog visoke temperature. Bolje da su kolabirali nego kapitulirali, što će im se dogoditi ako u posljednjem kolu grupne faze ne pobijede Dansku.

Je li se moglo izbjeći igranje od 15:00 sati?

Naravno, posve je legitimno pitanje je li se mogao pronaći neki format natjecanja kako bi se izbjeglo igranje po najvećim vrućinama, a što nije dobro kako za igrače, tako ni za same navijače? Međutim, oduvijek se na velikim natjecanjima, ovisno u kojoj se državi natjecanje održava, igra i u ekstremnjim uvjetima. Sjećate li se 1998. godine i utakmice Hrvatska – Japan 1:0? Igralo se po temperaturi od 36 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, i tada su, koliko god to možda nevjerojatno zvučalo s obzirom da se Greta nije još uvijek ni rodila, bile aktualne ”klimatske promjene”, samo što se u to vrijeme malo tko obazirao na Sunce u lipnju. I danas, iako takvih ”krivokletnika” nema puno, ima onih koji se ne čude ljetnim vrućinama.

Povratak u Njemačku radi ”ohrabrenja”

No, vratimo se u Njemačku i na činjenicu da su Srbi kolabirali, ali ni Slovenci nisu profitirali s obzirom da u posljednjem kolu Slovenija igra protiv Engleske. Reprezentacije od milijardu eura koje se više ”nitko ne boji”, barem tako tvrde zločesti i zajedljivi engleski mediji.

“Ovdje nijednu momčad ne smijete podcijeniti. Sve je to jedan gol plus ili minus, tvrdo se igra. Meni se sviđa to što smo natjecateljski raspoloženi, i što se ne predajemo”, rekao je srpski izbornik Dragan Stojković te se osvrnuo na susret sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bili smo dominantni, statistika govori da smo željeli igrati ofenzivno. Možemo biti ponosni na momke, oni se zaista žele boriti.

Nije lako igrati. Utakmica se igrala u 15 sati i na poluvremenu su dva-tri igrača kolaborirala. Bilo je teško trčati, boriti se, posebno nakon primljenog gola.

Motivacije za Dansku neće nedostajati. Uz pomoć s tribina želimo do trijumfa i plasmana dalje. Motivacije neće nedostajati”, poručio je srpski izbornik. U Srbiji se bod protiv Slovenije, a s obzirom na način na koji je izboren, slavio kao veliki uspjeh, poručio je za kraj srpski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.