Natezanje Mbappea i PSG-a: Zahtjeva isplatu od 100 milijuna eura

Foto: fah

Iako je transfer saga oko prelaska Kyliana Mbappea u Real završila, nije gotov rat između njega i PSG-ovog predsjednika Nassera al-Khelaifija. Naime, zarađivao je oko šest milijuna eura bruto mjesečno (2.7 milijuna neto), a dobio je i bonus od 180 milijuna eura samo za potpis ugovora te dodatnih 70 milijuna na kraju svake godine ugovora. Ponuđena mu je opcija da nakon dvije sezone ode besplatno, a tu opciju odlučio je iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al-Khelaifi je poludio te mu je odbio isplatiti zadnjih 70 milijuna eura i to zbog apsurdne situacije da nekom tko ne želi ostati u klubu mora isplatiti ono što se zove “bonus za vjernost”.

“Kada sam predsjedniku rekao da ću otići na kraju sezone, zaprijećeno mi je, i to silom, da neću igrati za PSG do kraja sezone. Spasili su me trener Luis Enrique i sportski direktor Luis Campos. Da nije bilo njih, nikada više ne bih stupio na teren”, ispričao je Mbappe prilikom odlaska.

AFP citira “pouzdane izvore iz kluba”: “Mbappe apsolutno nema klasu. Nasser al-Khelaifi nikada nikome nije naložio ni najmanju naredbu vezanu za momčad. Luis Enrique je ovo potvrdio, ali usprkos svemu, čim Mbappe nešto izjavi, svi to tretiraju kao istinu. U dogledno vrijeme sve će se otkriti, cijela istina. Za sada ćemo zadržati dignitet i profesionalizam za dobro PSG-a, Pariza, Francuske i navijača.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je sporno?

L’Equipe sada donosi nove informacije da je Mbappe uputio službeni zahtjev PSG-u za neke plaće i povezane bonuse koji nisu isplaćeni u prošloj sezoni, a koji iznose ukupno stotinu milijuna eura. Mbappé očekuje da će od PSG-a do kraja mjeseca primiti mjesečne plaće za travanj i svibanj. Kao i bonus za lojalnost dogovoren na zadnjoj obnovi ugovora u svibnju 2021. za svaku sezonu u Parizu.

Najspornije je, naravno, 70 milijuna eura bonusa jer je bio predviđen kao “bonus za vjernost”, a predsjednik PSG-a je više puta istaknuo da nema namjeru isplatiti taj novac Mbappeu budući da je otišao iz kluba.

No, Mbappe je spreman boriti se protiv PSG-a i nije isključeno da je voljan ići na sud kako bi mu se isplatile zaostale plaće i bonus. No, klub nema namjeru platiti mu više ni euro, ni za travanj i svibanj, ni za ovaj posljednji mjesec. Mbappé je službeno pod ugovorom s PSG-om do 30. lipnja, a s Realom je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna eura netto po sezoni uz bonus od 100 milijuna eura za potpis ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.