Igor Štimac se osvrnuo na članak o radu Kosa i Branca u Hajduku: ‘Nije jasno zašto državne institucije nisu reagirale!’

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski nogometni izbornik, bivši proslavljeni reprezentativac i član nezaboravne ”Ćirine generacije” koja je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. osvojila broncu, bivši nogometaš Hajduka, Igor Štimac, jedan je od najvećih i najupornijih kritičara aktualnog čelništva Hajduka te udruge ”Naš Hajduk.” Štimac je u više navrata, pa i gostujući u televizijskim emisijama, kritizirao aktualnu Upravu prvog prvaka slobodne Hrvatske te udruge Naš Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom je trenutku, poslije gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, Štimac bio izložen i vrlo ozbiljnim prijetnjama, no, to ga nije pokolebalo, nastavio je u istom, upornom stilu, poglavito preko društvenih mreža, točnije, svog Facebook profila.

Štimac, kojeg bez pretjerivanja možemo svrstati i u legende kluba s Poljuda, je na Facebooku komentirao članak objavljen u Jutarnjem listu, novinara Roberta Šole, radi se o članku koji je objavljen sad već davno, odnosno, prije nekoliko mjeseci, 17. 09. prošle godine, pod naslovom: ”OPERACIJA USPJELA, ALI PACIJENT NAOČIGLED UMIRE… Hajduk je na igračima koje su angažirali Kos i Branco barem pet milijuna eura u minusu!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Zanimljiva je Štimčeva ”dopuna” spomenutog članka, kojem je glavna tema rad bivše Uprave kluba, odnosno tada čelnih ljudi, Ivana Kosa i Marija Branca.

Svoj komentar na spomenuti članak objavljen u Jutarnjem Štimac započinje pitanjem: ”Zašto ovaj tekst i baš sada?”

Foto: Snimka zaslona

Komentar Igora Štimca prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Nejasno je zašto državne institucije nisu reagirale’

‘Robert Šola je u Sn 17.09. 2018. točno detektirao sve anomalije u tadašnjem radu nadzornika kluba, ali posebno predsjednika Kosa i sportskog direktora Branca, a sve napisano posljedica je otvorenog pisma tadašnjeg člana NO ( u to vrijeme alfa i omega kluba ) Ante Šalinovića hrvatskoj javnosti netom prije odlaska sa funkcije .

Tih par godina “masakriranja” hajdukove blagajne u režiji Kos-Branko , a pod patronatom Marasovica, Šalinovica i ostalih spavača iz NO danas su sasvim jasni, no nije jasno kako državne institucije nisu reagirale?!
Upravo je predsjednik Kos uz pomoc predsjednika NO Marasovića i člana NO Ante Šalinovića dobio mogućnost sklapanja poslova i isplata prema drugima do 1.5 M kuna bez da treba odobrenje ( suglasnost ) NO!!!
Sve do tada predsjednici su mogli ( i to samo za tekuce poslovanje ) vršiti plaćanja prema drugima bez odobrenja NO u iznosu do 400.000 kn!!!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Udruženi zločinački pothvat’

Može li se zadnjih nekoliko godina rada navedenih osoba sažeti u onu poznatu krilaticu “ udruženi zločinački pothvat”??
Siguran sam da može, no nisam ni istražitelj , ni policajac da se bavim time…
Ali ono što sigurno znam na osnovu dugogodišnjeg iskustva je to da je navijačima podmetnuta dobro iskonstruirana priča kroz koju su se u samo 20-tak mjeseci iz kluba istočili milijuni eura!

Neki kažu legitimno, ja takav stav ne dijelim…

Neke muči pitanje kako to da savjesni vodje sekte ( Njihov hajduk ) nisu zatražili reviziju klupskog poslovanja nakon odlaska Kosa i NO?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa naravno, neće jamu kopati svojim odabranicima za čije poštenje su bili spremni ruku u vatru staviti, ili je možda i dio vodećih iz sekte bio uključen u zločinački pothvat?!
U ovom slučaju draže bi mi bilo da su vođe sekte pošteni i glupi, nego pokvarene lopine .
Ipak samo oni znaju pravo stanje stvari.

‘Izloženi navijačkom nasilju’

Ne tako davno mi koji smo odgovorno radili u klubu, bili smo silno izloženi navijačkom nasilju nakon jednog ili dva poraza, a nedaj Bože proci sezonu bez osvojenog trofeja bila je prava tragedija…
Te i takve zahtjeve prirodno je nametalo okruženje,povijest, tribina, torcida, pa i mi sami svjesno smo preuzimali odgovornost funkcija znajući kako su rezultatska očekivanja na maksimumu.
A kad bi taj rezultat izostao kopali su nam grobove na terenu, prijetili, skandirali “uprava odlazi”, pratili su nas napisi “nama je od ovog muka, mi bi tili velikog Hajduka” i sl…

Ti isti koji su nama ostanak u uredu uvjetovali dobrim rezultatima na terenu tvorci su fantomske udruge ( sekte ) Naš Hajduk koja danas nemilosrdno brani sve posrtaje onih koje su isključivo sami birali , članova NO i predsjednika , a svima nama danas poručuju kako nema imperativa rezultata?!?! Ne postoji ??????

Pojedinci su kao što to uvijek biva iskoristili trenutak i ostvarili osobne promocije ( ispravite me ako griješim no više su po medijima posljednjih godina bil Rilovi, Balegici, Islamovići, Gruići, Djukanovićke i slični nego sami igrači )?!
Neki su smjestili djevojke na dobro placena radna mjesta,sekta ispostavlja račune i zadužuje klub kroz nezakonito prikupljanje članarina, vrijednost dionice se prepolovila , a rezultat više nije imperativ?!
Zašto bi i bio?!
Zar ima logike očekivati ikakav rezultat u ovako jakom Hnl-u zadnje 3 godine sa smiješnim proračunom od 20-25 M € ?!

Uistinu se moramo mi iz “ tihe većine” hajdučkog puka preispitati , priznati kako smo prekritični prema “domoljubima” iz Njihovog hajduka koji vjerodostojno čuvaju i brane integritet kluba od onih koji ponešto i znaju, hvala Vam drugovi!!!!”, piše Štimac iz poruku na kraju komentara ‘‘HŽV” (Hajduk živi vječno).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.