Igor Tudor oduševljen nakon pobjede Hajduka u Varaždinu: ”Neka nam VAR bude naklonjen svaki puta ovako”

Foto: fah

Nogometaši Hajduka u sklopu 20. kola Prve hrvatske nogometne lige svladali su u gostima u Varaždinu istoimeni klub sa 3:0. Utakmica će se pamtiti i po činjenici da je po prvi puta u povijesti došlo do VAR provjere u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Da su Varaždin i Hajduk utakmicu odigrali bez pomoći VAR tehnologije, sada bismo svi zajedno pisali o skandaloznom suđenju. Glavni sudac Pejin previdio je u 14. minuti 11-erac za Hajduk, a pomoćni sudac Šarić u 30. je minuti previdio zaleđe nakon kojeg su gosti poveli 1:0. Potom je u nastavku utakmice sudac Pejin previdio još dva 11-erca za Hajduk, nakon još jednog igranja rukom u kaznenom prostoru, te prekršaja na Jakolišu.

Na sreću, sve te pogreške u Varaždinu su na vrijeme uočene i ispravljene zahvaljujući VAR tehnologiji. Sudac Pejin je u sve četiri sporne situacije zahvaljujući pomoćnom ekranu – ali i razgovorima s VAR sucem Pajačom – vidio propuste i brzo ih ispravio.

Tako je VAR u Prvu HNL zakoračio na najbolji mogući način. U prve tri utakmice nije bilo potrebe za njegovom intervencijom, ali zato je u četvrtoj utakmici u četiri navrata pomogao sucima utakmice. Pomogao je dakako i pravednijem ishodu utakmice, jer zamislite kakva bi se prašina podigla da Hajduku nisu svirana tri kaznena udarca? Svi oni koji su sumnjičavo gledali uvođenje VAR-a, u Varaždinu su se itekako mogli uvjeriti u njegovu važnost”, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svoje pogreške kod zaleđa pomoći sudac Šarić će dobiti negativnu ocjenu, s obzirom kako je zaleđe bilo više nego jasno, dok će glavni sudac Pejin zbog previda kod nedosuđenog jedanaesterca također dobiti negativnu ocjenu, no, istovremeno i pohvalu jer je na pravi način koristio VAR tehnologiju. Naime, nisu toliko bitni propusti ako se reagiralo na vrijeme i ako su oni ispravljeni. Pokazalo se još jednom, VAR je ipak potreban na nogometnim terenima, bez obzira na kontroverze koje se tu i tamo pojavljuju.

Nakon utakmice trener Hajduka, Igor Tudor, nije krio zadovoljstvo.

”Zahvaljujem na čestitkama, ali u prvom redu trebamo čestitati momcima. Bila je to prva utakmica, a odigrali smo je danas na ovoj ledini gdje je bilo više nego teško spojiti dva dodavanja. Zato je moje zadovoljstvo toliko veće. Postigli smo tri pogotka, još dva puta pogodili vratnicu i gredu i stvorili dosta prilika. Bili smo dobri i pametni i samo tako moramo nastaviti. VAR? Neka nam bude samo naklonjen svaki puta ovako”, rekao je Hajdukov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Bonačić, trener Varaždina, čestitao je Hajduku na pobjedi.

”Zasluženo, došli su u Varaždin autoritativno, postavili se visoko i napadački. S druge strane, malo sam razočaran jer naša 3-4 igrača koji su nositelji igre nisu bili na očekivanoj razini. U takvom odnosu snaga Hajduk je uvjerljivo došao do pobjede.”

Na pitanje o VAR-u i tri jedanaesterca Bonačić je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A bila su tri jedanaesterca! Mi smo imali edukaciju, igrači su bili upoznati s primjenom VAR-a. Mene više zaokuplja zašto smo bili ispod očekivanoga i onoga što smo pokazivali u pripremnom razdoblju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.