Igor Tudor: Prolazio sam kroz brojne krize ali u takvim situacijama nikada se nije udaralo na samo jednog čovjeka

Foto: fah

Igor Tudor nakon tri poraza Galatasaraya ekspresno je smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je o gostovanju kod Trabzonspora.

“Izgubili smo utakmicu protiv dobre momčadi u jednoj jako napaljenoj atmosferi, jer u Trabzonu nikome nije lako igrati. I onda se dogodio kolektivni šok, kao da je sve stalo, jer smo izgubili utakmicu!? Odmah nakon poraza došao mi je predsjednik da me pita što se to dogodilo, kako je moguće da smo izgubili utakmicu. Gledam ga je sa smiješkom i govorim mu da se nije dogodilo ništa, da je u pitanju običan poraz, da nismo nikakvi svemirci. No, nakon što smo izgubili i drugu utakmicu – onu protiv Basaksehira (3:0) – vraćamo se mi autobusom u kamp, a tamo 200-tinjak navijača. Vidim da su nezadovoljni, ljuti, čujem da nešto viču, ali ne znam što. I onda mi treneri kažu da traže moj odlazak iz kluba. Viču mi “Tudore, odlazi”, a mi smo prvi na tablici…”, priča za Sportske novosti.

“Nikome ne može biti svejedno u takvim situacijama. Međutim, jedno mi je ipak bilo čudno. Još kao igrač Hajduka, a onda i Juventusa prošao sam brojne krize i ljute navijače, ali u takvim situacijama nikada se nije udaralo na samo jednog čovjeka, u ovom slučaju trenera. Igrače nitko nije ni spomenuo… Čudio sam se tome, čudio sam se i Terimovim plakatima koji su se pojavili među navijačima, a i neki su bili nalijepljeni po kampu”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U životu sam puno vremena proveo na zapadu i znam da tamo ne bi bilo normalno da dobijem otkaz na ovakav način”, ističe.

“Ne znam kako bih ustvari opisao svoje stanje nakon otkaza. Znate, cijelo sam vrijeme znao da smo napravili odličan posao od ljeta, da smo potpuno okrenuli momčad, a samo smo bod iza vodećeg, s realnim izgledima da se borimo za naslov. Sigurno je bilo loših stvari, krivih poteza i odluka, ali bio sam miran glede svog rada. Ustvari, nisam bio loše ni kad su mi uručili otkaz, jer napravili smo sjajan posao”, pričao je.

“Kaže on meni da negdje to možda ne bi bilo tako, ali ovo je Turska. To je sve što mi je imao za reći. Uz nekakvo objašnjenje da je on i cijela uprava već duže vrijeme živjela pod enormnim pritiskom i da nije imao izbora”, priča o tome što mu je rekao predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.