Igrali bi zajedničku ligu s Dinamom i Hajdukom u Superligi Srbije, a Hrvate optužuju za mržnju!

Foto: Twitter

Zloglasne Delije, inače navijačka skupina Crvene zvezde koja je poznata i po činjenici da je 1990. godine na Maksimiru izazvala nesvakidašnji incident koji neki nazivaju i početkom agresije na Hrvatsku, a koje je tada vodio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, igrali bi zajedničku ligu s hrvatskim klubovima, Hajdukom i Dinamom, ali samo u Superligi Srbije.  Što je to ako ne govor mržnje s obzirom kako se zapravo Srbija, ovog puta preko sporta, proglašava kišobranom za čitav prostor bivše Jugoslavije, pa i za Hrvatsku? Očito se neke navike nikad ne mijenjaju. Naravno, na tako nešto čak ni poslovično naivni čelnici hrvatskih nogometnih klubova te hrvatski političari ne mogu pristati. Iako, kad su neki od njih u pitanju nikad se ne zna i treba biti oprezan budući kako mediji i dalje traže razloge za tzv. balkansku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek najveći derbi hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama na Poljudu pratili su i mediji u Srbiji, na svoj način, dakako. Izvadili su iz konteksta neka skandiranja Torcide te su ih ocijenili kao srbofobiju, što god to značilo s obzirom da dolazi iz države iz koje je krenula agresija na Republiku Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu te da Srbija još uvijek nije platila ratnu odštetu kako Hrvatskoj, tako i BiH.

Kako o derbiju na Poljudu pišu srbijanski mediji i kako su okarakterizirali skandiranje Torcide?

“Mržnja dominira u Hrvatskoj! “Navijači” Hajduka su ponovo vređali Srbe sramnim povicima, što je bio veliki udarac za sve koji se zalažu za regionalnu ligu…”, navode mahom srbijanski mediji koji i dalje vjeruju u neki zajednički projekt, neku zajedničku ligu iako se nje pod pritiskom navijača odrekla čak i UEFA. Naime, jučer je u glavnom hrvatskom, gradu predsjednik UEFA-e jasno rekao kako se o balkanskoj ligi ne razmišlja i kako novac za takvu ligu, za koju su mediji u Srbiji zaključili da će krenuti 2018. godine, nije osiguran, a posebno ne nekih u javnosti često spominjanih 20 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da srbijanski mediji smatraju kako je skandiranje ”Vukovar, Vukovar” sramotno: “Razlog za pir na tribinama je priča o pokretanju tzv. balkanske lige. Pristalice Hajduka su raširile transparent “Bratimljenje nije opcija, torcida protiv jugolige”. Naravno, sve je to začinjeno sramnim skandiranjem “Srbe na vrbe”, “Vukovar, Vukovar” i “Za dom spremni…”

Jesu li i mediji u Srbiji na tragu predsjednika te države, bivšeg Šešeljevog bliskog suradnika, Tomislava Nikolića, koji tvrdi da je Vukovar ”srpski grad”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.