Igrat će finale Lige prvaka u kopačkama koje mu je majka kupila prije 12 godina: ”Sjećam se da je mama skupljala novac tri mjeseca”

Foto: Instagram

Brojni sportaši, pa tako i nogometaši, prije nego li su postali planetarno popularni, prije nego li su uspjeli u nogometu te postali vrhunski plaćeni profesionalci, a poglavito u djetinjstvu, jedva su sastavljali kraj s krajem. Jedan od njih je i danas ponajbolji nogometaš svijeta, koji je, iako ima tek 21 godinu, već uspio osvojiti s reprezentacijom Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018., naravno, govorimo o nogometašu PSG-a Kylianu Mbappeu. Mbappe večeras u Lisabonu u dresu PSG-a igra povijesno finale Lige prvaka protiv moćnog Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošlosti i nije bilo sve tako idealno, naprotiv. Prije 12 godina majka danas jednog od najbolje plaćenih nogometaša tri mu je mjeseca skupljala novac za kopačke, u kojima će večeras igrati povijesno, prvo finale Lige prvaka za PSG. Kylian Mbappe danas može imati, u financijskom smislu, sve što poželi, na godišnjoj razini zarađuje oko 17.5 milijuna eura, no dok je bio dječak život mu i nije bio tako jednostavan.

Kako smo već spomenuli sjajni 21-godišnji francuski reprezentativac večeras će igrati finale Lige prvaka u kopačkama za čiju kupovinu je njegova majka tri mjeseca skupljala novac.

Što o tome misli Mbappe?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

In 2008, my parents saved up for a quarter to offer me the first edition of the Mercurial Pink Panther worn by the great @franckribery7 Now in 2020 I will be wearing the new version at the Champions League final. 🤜🏽🤛🏽 @NikeFootball

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on

“Sjećam se da je mama skupljala novac tri mjeseca kako bi ih kupila. Bio sam presretan kada sam ih ugledao, ali isto tako znam koliko je odvajala od sebe da bi ih meni kupila S tim kopačkama ću igrati finale”, poručio je Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kakvim se zapravo kopačkama radi?

Riječ je Nike ružičastim kopačkama koje su svojevremeno bile izuzetno popularne među nogometašima, a posebno u ono vrijeme kada su kupljene, tada ih je, između ostalih, nosio bivši nogometaš Bayerna, bivši francuski reprezentativac Franck Ribery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.