Igrokaz ili? Hajduk ponovno nezadovoljan: ”Ništa nam nisu rekli o sadržaju ponuda…”

Foto: NK Hajduk

Kako se i očekivalo objave o sedam pristiglih ponuda za TV prava na Prvu HNL izazvali su dosta reakcija. Cijeli je postupak izveden tako da nitko od nazočnih ne zna što je u ponudama pisalo. Svi su predstavnici klubova morali potpisati izjavu o povjerljivosti, međutim, HNS-u to nije bilo dovoljno da im vjeruje te su bitne detalje poput visine pojedine ponude odlučili zadržati u tajnosti, a klubovima su predočili samo sedam zatvorenih kuverti, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to je natjeralo predsjednika Uprave Hajduka, Marina Brbića, na izjavu kako je zapravo ”potpuno nekorektno da se klubove zove na otvaranje ponuda kad u njihovom sadržaju nisu ništa saznali.”

”Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje ponuda kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda, bez obzira što smo potpisali izjavu o povjerljivosti. Ovako se klubove iskoristi kao paravan za transparentnost u situaciji kada očigledno prave transparentnosti nema”, kazao je predsjednik uprave Hajduka, nakon čega je nastavio:

”Time nijedan od tri problema na koje stalno upozoravamo nije riješen. Prvi je zadržavanje vela tajne, odnosno činjenica da ćemo stvarni sadržaj ponuda znati tek kada se okončaju pregovori, što znači da nemamo ni uvid, a još manje utjecaj na vođenje pregovora. Za nas, kao i za sve klubove to je prevažno pitanje i mi kao oni čiji se proizvod prodaje moramo biti uključeni u cjelokupni proces odabira. Drugi je to da se TV prava 1. HNL-a nude na tako dugo razdoblje kao što je 10 godina, a u tako nepovoljnom trenutku kao što je svjetska pandemija koronavirusa. Treći problem je to što se TV prava 1. HNL-a prodaju u paketu cjelokupnog hrvatskog nogometa, uključujući neke utakmice reprezentacije, ženskog nogometa, futsala i mlađih kategorija, a da prethodno nismo utvrdili omjere koliko kome pripada ”, zaključio je Marin Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane ima i onih koji smatraju kako je ovo i s Hajdukove strane, odnosno Uprave kluba, igrokaz dogovoren s HNS-om. Naime, znalo se da ponude neće biti otvarane, a potpisala se izjava o povjerljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.