Ima li razloga za brigu? Četvorica propustila posljednji trening prije Maroka

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred “Vatrenih” još je utakmica za treće mjesto protiv Maroka u subotu, a potom svečani doček u Zagrebu u nedjelju, nadamo se brončanim medaljama oko vrata.

Svakako je najvažnija vijest da su posljednji hrvatski trening u Dohi propustili Josip Juranović, Marcelo Brozović, Joško Gvardiol i Dejan Lovren.

Vlašić je ostao u hotelu jer ima virozu, a dok su Brozović, Juranović i Lovren radili u teretani po posebnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Slijedi nam sedma utakmica, igrali smo i dva produžetka, izmorili smo se. Imamo nekih sitnica zbog ozljeda, Juranović, Brozović, Gvardiol. Moramo biti oprezni. Želio bi da igrači budu pošteni i da prijave imaju li problema, svi bi htjeli igrati, ali morat ćemo dobro odvagati da nam se ne dogodi da uđemo s igračima koji imaju probleme, pa da ih moramo mijenjati, poručio je izbornik.

Izbornik je na novinarskoj konferenciji natuknuo kako bi u sastav mogao uskočiti Josip Stanišić umjesto Juranovića.

– Stanišić je naša budućnost i imao je nekoliko zapaženih nastupa za Hrvatsku. Ne igra puno u Bayernu, ali kad treniraš s takvim igračima, tvoja kvaliteta raste. Moguće da sutra vidimo ogled klupskih suigrača, Mazraouija i Stanišić, istaknuo je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavisno o situaciji sa stoperima, priliku bi mogao dobiti Josip Šutalo. Za Stanišića i Šutala bio bi to debi na World Cupu.

Upitno je tko će zamijeniti Brozovića, ako veznjak Intera neće biti spreman. Mogao bi Lovro Majer, tu je i Kristijan Jakić koji je prirodna zamjena za veznjaka Intera.

Nije blistavo ni u suparničkim redovima. Walid Regragui je maksimalno riskirao protiv Francuske i ostao bez tri ozlijeđena igrača – Noussaira Mazraouia, Romaina Saissa i Nayefa Aguerda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Saiss sigurno neće igrati, Aguerd ima problema s bedrom, a Mazraoui s kukom.

Utakmica između Hrvatske i Maroka je na rasporedu u subotu u 16 sati po hrvatskom vremenu.

“Vatreni” će ponovo igrati u prvoj crveno-bijeloj garnituri dresova. U ogledu s Marokom, Hrvatska je domaćin i igrat će u svojem najprepoznatljivijem dresu.

Bit će to šesti nastup u crveno-bijelim “kvadratićima u Katru. Jedinu utakmicu u plavom dresu Dalićevi odabranici su odigrali protiv Argentine. I izgubili, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.