Inter se brani od Realovih optužbi i teško optužuje Luku Modrića: ‘Nudio nam se sam, nije bilo direktnog kontakta’

Foto: fah

Kako smo već pisali europski nogometni prvak Real Madrid tužio je Inter Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog navodnog nagovaranja Luke Modrića da raskine valjani ugovor koji vrijedi još dvije godine. Na adresu talijanskog nogometnog giganta stiglo je i pismo FIFA-e u kojem je milanski Inter obaviješten o tužbi iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako bi Interu, ako tužba prođe, prijetila kazna kojom bi se zabranilo dovođenje igrača u predstojećim prijelaznim rokovima klub iz Milana spremio je obranu kojom teško optužuje kapetana hrvatske nogometne reprezentacije.

Prema tvrdnji Intera Luka Modrić je ”kriv jer se sam nudio Interu, koji u tim pregovorima nije sudjelovao.” Malo nategnuto, priznat ćete? No, Inter se očito odlučio braniti svim sredstvima i to tako da ”pokopa” nekog drugog, u ovom slučaju Luku Modrića.

“Nije postojao nikakav direktan kontakt s igračem. U klubu nikada nisu napravljene analize financijskih mogućnosti dovođenja igrača. Modrić se sam ponudio preko menadžera koji je u klub doveo Vrsaljka, a on je iznio mogućnost da se igrač sam oslobodi obaveza koje ima prema Realu”, piše Gazzetta dello Sport u skraćenoj verziji obrane Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji tako tvrde da je Luka Modrić s predsjednikom kraljevskog kluba, Florentinom Perezom, pokušao napraviti isto ono što je napravljeno s Cristianom Ronaldom, dakle, dobiti dozvolu o promjeni kluba kad se u Realu osjeti zasićenim, zbog čega bi i Real zanemario astronomskih 750 milijuna eura otkupne klauzule, a koju je ovog ljeta Perez spominjao.

Jedno je sigurno, kako god završila ova ljetna trakavica Luka Modrić neće u Italiju, barem ne ovog ljeta, s obzirom kako je u spomenutoj zemlji ljetni prijelazni rok sinoć i službeno okončan.

Kronologija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklih tjedana je Inter, pregovarajući s posrednicima i Modrićevim zastupnicima, ponudio hrvatskom kapetanu veću plaću od one koju prima u Madridu. Istovremeno nije poslao nikakvu ponudu Real Madridu koji s Modrićem ima potpisan ugovor do 2020. godine. Također, nije niti obavijestio upravu Real Madrida o svojim namjerama, tvrde u uredu stadiona Santiago Bernabéu.

“Klub koji namjerava zaključiti ugovor s profesionalnim igračem mora o tome obavijestiti njegov sadašnji klub u pisanom obliku, prije nego uđe u pregovore s igračem. Igrač će biti slobodan zaključiti ugovor s drugim klubom jedino ako mu postojeći ugovor istječe za šest mjeseci. Svako kršenje ove odredne podliježe sankcijama”, piše u pravilniku FIFA-e.

FIFA sada mora odlučiti hoće li otvoriti formalnu istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je čekao da Modrić od predsjednika Florentina Pereza zatraži prijevremeni odlazak. Ugovor između igrača i kluba može se raskinuti jedino nakon što on istekne, što je u njegovom slučaju tek za dvije godine, ili ako se dvije strane dogovore. Perez je bio poručio da Modrić može prijevremeno otići jedino ako uplati 750 milijuna eura koliki je iznos odštete naveden u njegovom ugovoru.

Razdoblje od dvije godine do kada Modrić ima ugovor je tzv. “zaštićeno razdoblje”. Ukoliko neki vanjski klub tijekom tog razdoblja sudjeluje u raskidanju ugovora ili potiče na njegovo raskidanje podliježe financijskoj i sportskoj kazni.

U Real Madridu smatraju da je jasno da je Inter poticao Modrića na raskidanje tog ugovora. Inter, pak, odgovora da nije imao kontakt s Modrićem. U slučaju da bude proglašen krivim, Inter tijekom iduća dva prijelazna roka ne bi smio dovoditi nove igrače. Morao bi platiti i novčanu kaznu.

Modrić već u nedjelju igra za Real?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je, pak, završio prijelazni rok u Italiji, a Modrić će u nedjelju igrati za Real Madrid protiv Getafea u prvom kolu španjolskog prvenstva. Da je Modrić jednostrano raskinuo ugovor, bez plaćanja odštete iz ugovora od 750 milijuna eura, i on bi bio podlegao novčanoj kazni te četiri mjeseca ne bi smio igrati službene utakmice.

Nakon što je prošli mjesec osvojio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, Interu su ga bili ponudili njegov zastupnik Vlado Lemić i partner Predrag Mijatović u suradnji s talijanskim agentom Giuseppeom Risom, tvrde talijanski i španjolski mediji. Međutim, tu informaciji nije nitko potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.