Ipak ostaje: Ivan Rakitić spreman napustiti Barcelonu, klub to ipak ne želi?

Foto: fah

Odlazi li Ivan Rakitić iz Barcelone? Donedavno je izgledalo sve kako si je u najboljem razvoju događaja mogao zamisliti hrvatski reprezentativac, ali kako se bližio kraj godine Rakitić je malo igrao, više je sjedio na klupi. Da postoje trzavice na relaciji potvrdio je sam dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije, tvrde španjolski mediji. “Ivan Rakitić ne razumije ponašanje i tretman koji uživa kod trenera Barcelone Luisa Enriquea. Hrvat je zakleti profesionalac i disciplinirani radnik koji o problemu javno neće ni zucnuti, već će trenirati jače nego ikad. Ipak, oni koji su ga vidjeli uoči i nakon utakmice s Espanyolom u svlačionici Barcelone tvrde da je bio silno povrijeđen i bijesan…”. piše novinar Francesc Aguilar za Mundo Deportivo koji je pokušao analizirati situaciju u kojoj se nalazi Ivan Rakitić u odnosu na Barcelonu, a u kontektu činjenice da donedavno standardni prvotimac Raketa sve manje igra budući kako ga je trener usidrio na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Ivana Rakitića navodno je zanimanje pokazao Manchester City, kojeg trenira bivši trener Barce Pep Guardiola, ali i Manchester United Jose Mourinha. Rakitić je obje ponude navodno odbio riječima kako je njegova budućnost vezana isključivo za Barcelonu, no, posljednjih dana Rakitić se lomi, i navodno je spreman otići. “Cijelu utakmicu proveo je na klupi. Enrique je u drugoj izmjeni uveo Samuela Umtitija umjesto Sergija Busquetsa. Rakitić je taj potez protumačio kao manjak poštovanja”, navodi Mundo Deportivo, dok trener Barce Luis Enrique zapravo tvrdi da svoje odluke ne mora posebno obrazlagati.

Ivan Rakitić za Barcelonu nije nastupio od El Clasica, dakle, utakmice protiv Reala na Camp Nou, koja je završila 1:1, trener nijr bio zadovoljan igrom hrvatskog reprezentativca budući da ga je i u derbiju izvukao iz igre. Čelnici Barce, kako tvrde neki mediji, zabrinuti su razvojem događaja oko Rakitića,ali su ipak zadovoljni njegovom igrom i zalaganjem. Očekuje se da će nakon tri utakmice ”odmora” Rakitić ipak dobiti svoju priliku.

Ni Barceloni nije u interesu odlazak Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.