Ispao i Velež: BiH ni ove sezone neće imati predstavnika u grupnoj fazi nogometnih eurokupova

Foto: Klix.ba

Nogometaši mostarskog Veleža neće vidjeti grupnu fazu Konferencijske lige nakon što su u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige kod Elfsborga odigrali 1:1 u uzvratu, na svom terenu, su poraženi čak sa 4:1. Tako Bosna i Hercegovina ni ove sezone neće imati klubove u europskim natjecanjima, dakako, govorimo o grupnoj fazi europskih kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, uzvratna se utakmica igrala na sarajevskoj Grbavici jer Veležov stadion u Mostaru ne zadovoljava kriterije UEFA-e. Velež je čak 33 godine čekao na ovaj europski nastup, prije samo dvije godine igrao je u drugom razredu bosansko – hercegovačkog nogometa, napredovali jesu, ali nedovoljno da bi se približili rezultatima kakve su imali dok su dres Veleža nosili Semir Tuce, Sead Kajtaz, Predrag Jurić

Velež je, podsjetimo, u prvom pretkolu Konferencijske lige s ukupnih 4:2 izbacio slabašni sjevernoirski Coleraine, u drugom je napravio senzaciju kada je eliminirao grčki AEK. Velež je spomenuti klub izbacio nakon izvođenja jedanaesteraca.

U trećem pretkolu je, kako smo već spomenuli, igrao protiv Elfsborga, viceprvaka Švedske te je ispao na prepunoj Grbavici. Ipak, u sezoni povratka u Europu, makar nakratko, zaradili su 550 tisuća eura UEFA-ine nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.