Nastavlja se pad hrvatske košarke: Kako takav trend zaustaviti?

Foto: fah

Kako se i očekivalo pad hrvatske košarke se nastavlja. Naime, nakon debakla u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a zbog čega nitko nije odgovarao, mislimo na čelništvo HKS-a, pa, dakako, i na Dina Rađu, na FIBA-inoj ljestvici Hrvatska je pala za čak sedam mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se nalazi na 21. mjestu (452,4 boda), dok su naši susjedi napredovali za 12. mjesta te zauzimaju visoko 4. mjesto. Dakako, kada govorimo o susjedima govorimo o Sloveniji predvođenoj Lukom Dončićem, ponajboljim košarkašem Europe. Dakle, Slovenija je napredovala zahvaljujući plasmanu u polufinale Olimpijskog igara u Tokiju te su sa 16. došli na četvrto mjesto.

Dakako, na prva tri mjesta nije bilo promjena, tako vodeću poziciju drži olimpijski pobjednik reprezentacija SAD-a (765,2), druga je Španjolska (722,4), a treća Australija (690,5) bodova. Na petom mjestu su Francuzi (670,5), olimpijski viceprvaci, u deset najboljih su još Srbija (665,9), Argentina (655,3), Italija (649,3), Litva (647,4) i Grčka (633,3).

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.