Osijek ispao iz Europe, hrvatski predstavnik oštećen za jedanaesterac

Foto: fah
Nogometaši Osijeka ponovno nisu uspjeli i ponovno je, kao i prošle godine, kriva bila loše, ove godine čak i katastrofalno loše, odigrana prva utakmica u gostima. Podsjetimo, Osijek je na gostovanju kod CSKA izgubio 4:2, da bi u uzvratu, poglavito u drugom poluvremenu kada im nije dosuđen jedanaesterac, pritisnuo protivnika, no nije bilo dovoljno za više od remija – 1:1.
Osijek se, dakle, prerano oprostio od Europe. Glede jedanesterca koji nije dosuđen za hrvatski klub, Antov je igrao rukom u šesnaestercu, naime, samog sebe je pogodio u ruku, no sudac nije sudio kazneni udarac, iako je on bio, umjesto toga Bule dobio žuti karton zbog prigovora.
Šteta, dojam je da je Osijek mogao puno više, a i ždrijeb im se otvorio. Grupna faza Konferencijske lige tako će i ove godine ostati tek san.
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Podsjetimo, Osijek je utakmicu završio s desetoricom igrača Lončar je dobio crveni karton četiri minute prije kraja. Kao zadnji igrač srušio je Caiceda koji je krenuo sam prema golmanu Ivušiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U uzvratnom susretu 3. pretkola Bugari su poveli u 33. minuti lijepim golom Careya, a nadu Osijeku vratio je Mile Škorić u 45. minuti. Ostalo je samo na nadi.
Idemo redom…
U prvih pola sata Osijek je prijetio preko Miereza, Bočkaja i Kleinheislera, ali sve te udarce je gostujući vratar Bussatto uspio ukrotiti ili odbiti.

U jeku osječkih napada CSKA je u 33. minuti došao do vodstva. Na nešto više od 20 metara s lijeve strane loptu je primio Graham Carey, napravio korak, dva i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio lijevi gornji kut pokraj nemoćnog Ivice Ivušića.

Nastojanja domaćih nogometaša u prvom poluvremenu ipak su se isplatila u 45. minuti. Nakon udarca iz kuta i gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do osječkog kapetana Mile Škorića koji ju je primirio i preciznim udarcem pogodio desni donji kut. Pogodak nade za Osječane.

No, u nastavku su svi pokušaji Osječana da postignu još barem dva pogotka i tako izbore produžetak, ostala su bez rezultata, što zbog nesnalažljivosti domaćih igrača, što zbog odličnih obrana Bussatta koji je obranio jedan na jedan s Dakuom u 81. minuti i precizan udarac glavom Škorića u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je u 86. minuti ostao i s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Danijel Lončar, koji je kao posljednji igrač obrane srušio Caiceda koji je krenuo sam prema Ivušiću.
Opet kobni Bugari…

CSKA je, kao i prije dvije godine, zaustavio europski put Osječana. Tada boljim izvođenjem jedanesteraca, a ove godine s ukupnih 5:3, zahvaljujući lošem izdanju izabranika Nenada Bjelice u prvoj utakmici.

Momčad iz Sofije će za ulazak u grupnu fazu konferencijske lige igrati protiv češkog Plzena koji je u uzvratu pred svojim navijačima nadoknadio dva pogotka zaostatka (2:4) protiv velške momčadi The New Saints. Velšani su do 85. minute držali 1:1, a tada su u devet minuta primili dva gola i utakmica je otišla u produžetak (3:1). Odluka o ukupnom pobjedniku pala je u raspucavanju u kojem su Velšani postigli samo jedan pogodak, piše portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.