Ispisali povijest: Danska na krilima sjajnog Lardina pobijedila Švedsku u finalu SP-a

Foto: fah

Rukometaši Danske ispisali su rukometnu povijest obranivši naslov svjetskog prvaka u rukometu. Naime, u finalu je Danska, zahvaljujući sjajnom vrataru, pobijedila Švedsku 26:24 te je tako ponovno osvojila svjetsko zlato. Posve zasluženo, na ovom turniru Danci su igrali najbolji rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak utakmice nudio je veliku borbu s obje strane, a Švedska je pokazala kako će vrlo brzo biti reprezentacija koja će se moći suprotstaviti čak i moćnoj Danskoj. Naime, vidi se to i po kretanju rezultata u prvom poluvremenu, igralo se gol za gol, a onda su u 25. minuti Šveđani poveli 12:10. No Danska se uspjela vratiti te je na poluvrijeme otišla s izjednačenim rezultatom 13:13.

U nastavku je Danska pojačala svoju igru te je polako počela, zahvaljujući sjajnom vrataru Lardinu, preuzimati kontrolu utakmice u svoje ruke. Naime, do 40. minute se igralo gol za gol, a onda je Danska napravila seriju od 3:0 te je pobjegla na dva gola prednosti. Takvu su razliku Danci držali do 52. minute i rezultata 25:23. Švedska je doista pokušala sve, no tri zicera u relativno kratkom roku propustili su švedski rukometaši, točnije obranio je Lardin, koji je zaustavio Šveđane i kad su imali priliku sa sedam metara doći na samo minus jedan zaostatka.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Briljirao je, kako smo već spomenuli, sjajni Lardin, Hansen je zabio šest golova, pratili su ga Nielsen s pet i Holm sa četiri gola. S druge strane kod Švedske Wanne je postigao pet pogodaka, a Lagergren četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Švedsku je i srebro veliki uspjeh, jer su na turnir stigli bez nekoliko standardnih rukometaša i skoro s B reprezentacijom.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.